Kalandozás Alaszkában - csoportos hajóút magyar idegenvezetéssel, Radiance of the Seas

Utazás repülővel, +3 éjszakás szárazföldi programmal Alaszkában - Előfoglalási áron!

Időpont: , Alaszkai hajóutak, Alaszkai hajóutak
Leírás
Kalandozás Alaszkában - csoportos hajóút magyar idegenvezetéssel
Utazás repülővel, +3 éjszakás szárazföldi programmal Alaszkában  - Előfoglalási áron!


Időpont: 2019.07.10 - 07.23. 14 nap/13 éjszaka
Utazás: A KLM és az Alaska Airlines menetrend szerinti járattal
Elhelyezés: a hajón a választott kabinkategóriában, Stockholmban 4*-os szállodában: Hotel Elite Adlon 
Ellátás:a hajón teljes ellátás, korlátozott italfogyasztással, a szállodában reggeli
Hajótársaság / hajó: Royal Caribbean / Radiance of the Seas

A Radiance of the Seas álomhajó 90 000 tonnás és 2140 utast képes befogadni. A Radiance osztály tagja, ahol a napfényben úszó átriumok, a természetes fényt áteresztő üvegbelsők és tágas terek jellemzőek. A 2016-ben teljes felújításon átesett hajó újjávarázsolt formában, új, korszakalkotó szolgáltatásokkal és fedélzeti szórakoztató programkínálattal várja utasait.

Útvonal:

Fri 12Jul2019    Vancouver, British Columbia     -             4:30 PM    Boarding
Sat 13Jul2019    Inside Passage                        -               -            Cruising
Sun 14Jul2019    Ketchikan, Alaska                 6:00 AM    4:00 PM    Docked
Mon 15Jul2019    Icy Strait Point, Alaska         9:00 AM    6:00 PM    Docked
Tue 16Jul2019    Juneau, Alaska                     7:00 AM    9:30 PM    Docked
Wed 17Jul2019    Skagway, Alaska                  7:00 AM    5:00 PM    Docked
Thu 18Jul2019    Hubbard Glacier (Cruising)    9:00 AM    11:00AM   Cruising
Fri 19Jul2019    Seward, Alaska                      5:00 AM        -           Departure

Programok:

július 10., szerda
Elutazás Budapestről Vancouverbe amszterdami átszállással a KLM légitársaság járatain (11:30-13:40; 15:20-15:50). Transzfer a belvárosi szállodába: Hampton Inn Downtown Hotel 4*. Este szabadidő.

július 11., csütörtök
Reggelit követően buszos és gyalogos városnézésre indulunk. Vancouver már évek óta a világ legkedveltebb, legélhetőbb városainak élvonalában található, amely emberléptékű, gyalog is könnyen bejárható belvárosának, hatalmas parkjainak, változatos étkezési- és szórakozási lehetőségeinek, és nem utolsó sorban, a közeli hegyeknek és nemzeti parkoknak köszönhető, melyek nemcsak a helyiek, de az ide látogatók számára is tartalmas kikapcsolódást nyújtanak.
A városnézés során felkeressük a Canada Place-t, ahol a 2010-es téli olimpiai játékok fáklyái állnak. Majd a Stanley Park, a világ egyik legnagyobb városi közparkja következik. Óriási ősfák között sétálunk el a 9 totemoszlophoz, majd a Prospect Pointhoz (kilátópont csodás panorámával). Következő állomásunk Gastown, Vancouver bölcsője. A macskaköves utcákon barangolva antik szuvenír boltokra és kávézókra bukkanunk, illetve itt áll a világ első gőz meghajtású órája is. A központtól délre húzódó Granville Island a város bohém negyede: piacok, éttermek, színházak, galériák sorakoznak itt. Délután szabadidő.

Fél napos fakultatív program a Capilano Nemzeti Parkban (75 USD/fő, helyben fizetendő). A Capilano Nemzeti Park Vancouver közelében található csodálatos természeti kincs. Aktív, de mégis pihentető kirándulásunk minden korosztály számára élvezhető. Átkelhetünk a Capilano folyó fölött húzódó függőhídon, sétálhatunk a mérsékelt övi esőerdő fáinak lombkorona szintjén kiépített ösvényeken vagy a hatalmas ősfenyők tövében. Garantáltan szép élményekkel térhetünk innen vissza.

július 12., péntek
Reggeli után szabadidő, majd transzfer a kikötőbe, felszállás a Radiance of the Seas hajóra. Kihajózás 16:30-kor.

július 13., szombat
Tengeren. Ma a Belső átjárón (Inside Passage) hajózunk, amely egy látványos, szigetekkel tarkított, a tengerjárók számára jól járható útvonal a partok közelében. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában, gyönyörködjünk Brit-Columbia (Kanada) és Dél-Alaszka vadregényes tájaiban!

július 14., vasárnap
Ketchikan, Alaszka (6:00-16:00)
A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején, de már az őslakosok is előszeretettel halásztak itt a nyári időszakban. Ketchikan ugyanakkor a tlingit törzs ősi központja is volt, itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye. A település neve is a régi indián nyelvből származik, amely a feltételezések szerint annyit jelent: a mennydörgő sas kiterjesztette szárnyait. A név egyértelműen a szomszédos hegyek erdeiben fészkelő sasok százaira utal, illetve hasonló nevet visel az egyik közeli vízesés is.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel – program és részvételi díj hamarosan.

július 15., hétfő
Icy Strait Point, Alaszka (9:00-18:00)
Hajónk a Chichagof-szigeten, az Egyesült Államok 5. legnagyobb szigetén köt ki, amely érdekes módon, egy orosz sarkkutatóról kapta a nevét, aki azonban sosem járt Alaszkában. Hoonah falu a legnagyobb tlingit indián település az államban, a környék védett erdei és az öböl hemzsegnek a gazdag állatvilágtól: szinte biztosan számíthatunk rá, hogy ott tartózkodásunk során felbukkan egy-egy medve, púpos bálna vagy kardszárnyú delfin.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel – program és részvételi díj hamarosan.

július 16., kedd
Juneau, Alaszka (7:00-17:00)
Alaszka állam fővárosa egy szárazföldtől teljesen elzárt öbölben bújik meg, magas hegyláncokkal, sűrű erdőkkel övezve. Különleges fekvése miatt csak repülővel és hajóval közelíthető meg. Az első európai telepesek az aranyláz idején érkeztek, és a mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel – program és részvételi díj hamarosan.

július 17., szerda
Skagway, Alaszka (7:00-17:00)
Alaszka legrégebbi városa fontos szerepet játszott a híres Klondike-i aranyláz idején: innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel – program és részvételi díj hamarosan.

július 18., csütörtök
Hubbard gleccser (hajózás: 9:00-11:00)
Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 120 km hosszan elnyúló vonulatát, amely Észak-Amerika legnagyobb nyíltvízi gleccsere. A jégfolyam 107 m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját. Míg a gleccserek általában folyamatosan pusztulnak és visszahúzódnak, a Hubbard növekszik és az óceán felé nyomul. Bámulatos látvány, amikor egy-egy jégtömb hatalmas robajjal a vízbe zuhan.

július 19., péntek
Érkezés Sewardba 5:00 órakor. Reggeli után kiszállás a hajóból, majd megkezdjük az utazást Alaszka belseje felé. Első megállónk Anchorage, Alaszka legnépesebb városa. Szabadidő után folytatjuk az utat a vadonba: a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátum az Egyesült Államok egyik legnagyobb és legszebb nemzeti parkja, itt található az ország legmagasabb csúcsa is, a Denali Peak (6190 m). A szállás elfoglalása: Denali Park Village. A nap hátralévő részében érdemes kirándulni, könnyű sétát tenni a közeli erdőkben.

július 20., szombat
Délelőtt felfedezzük a Denali Nemzeti Park élővilágát: ha szerencsénk van, láthatunk grizzly medvét, jávor- és rénszarvast, vadjuhot, farkast. Minél beljebb haladunk a tajgán, annál változatosabb lesz a táj. Délután felszállunk a Wilderness Express nevű üvegtetejű panorámavonatra, amellyel az Alaszka aranyszívének is nevezett Fairbanks-be utazunk. A Tanana és a Chena folyó összefolyásánál található település Alaszka második legnagyobb városa. A szállás elfoglalása: Pike’s Waterfront Lodge. Este még ellátogathatunk a nyüzsgő, éttermekkel, bárokkal teli belvárosba, ahol a helyiek is szívesen időznek a hosszú nyári estéken.

július 21., vasárnap
Délelőtti városnézésünk alakalmával felkeressük Fairbanks központját, majd ellátogatunk a Gold Dredge 8 bányához. Itt megismerkedünk az aranyásás történetével és magunk is megpróbálkozhatunk az aranymosással. Délután számos fakultatív programból választhatunk: felkereshetünk egy lazac füstölő műhelyt, és akár elrepülhetünk az Északi-sarkkörhöz. Szállás Fairbanksben.

július 22., vasárnap
Kora reggeli transzfer a repülőtérre, majd hazautazás seattle-i és amszterdami átszállással (6:05-10:39; 13:31-8:30 - érkezés másnap; 11:20-13:15).

július 23., hétfő
Érkezés Budapestre 13:15-kor.

Az ár tartalmazza:
  • Repülőjegy Budapest-Vancouver; Fairbanks-Budapest útvonalon a KLM és az Alaska Airlines járataival
  • Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász
  • Két éjszaka szállás Vancouverben, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, reggelivel
  • Fél napos városnézés Vancouverben
  • Hét éjszakás hajóút a Radiance of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban
  • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
  • Három éjszakás szárazföldi program Alaszkában helyi idegenvezető kíséretében, önellátással
  • Repülőtéri és kikötői transzferek
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:
  • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 189 000 Ft/fő
  • Kikötői illetékek: 125 000 Ft/fő
  • Borravalók a hajóút során: 50 000 Ft/fő
  • ESTA és ETA engedélyek (elektronikus belépési engedélyek az USA-ba és Kanadába)
  • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
  • Ellátás a szárazföldi program során
  • útlemondási és baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás

Fakultatív kirándulások:
  • Vancouverben: Capilano Nemzeti Park 75 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Az utazás kiemelt értékei:
  • Izgalmas, látnivalókban gazdag útvonal Alaszkában
  • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Radiance of the Seas fedélzetén
  • Szárazföldi program a hajóút után az alaszkai vadonban
  • Színvonalas, változatos fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Repülés kedvező menetrenddel

FONTOS!
  • Minimum létszám: 16 fő
  • Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 10 fő
  • A kabinok garanciálisak: a kabin típusa garantált, de a kabinszámot a hajótársaság adja meg saját hatáskörében a foglalás után. Egyéb lehetőségekért keresse munkatársainkat!
  • 3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye
  • Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
  • A hátralékfizetési határidő eltér az utazási feltételekben rögzítettektől: 2019. április 5. Lemondás esetén a hajótársaság és légitársaság feltételei a mérvadók.
Minimum létszám 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 16 fő.


(bn)




További érintett desztinációk: Hajóutak - Alaszkai hajóutak - Alaszkai hajóutak » Hajóutak - Alaszkai hajóutak - Alaszkai hajóutak
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsoként értesüljön újdonságainkról és akcióinkról!