Pápua Új-Guinea csoportos hajóút magyar idegenvezetővel, Sun Princess

Ajándék egész napos kirándulás, Aranypart és a Tamborine-hegy felfedezése

Időpont: , Csendes-óceáni hajóutak, Ausztráliai és új-Zélandi hajóutak
Leírás
Pápua Új-Guinea csoportos hajóút magyar idegenvezetővel, Sun Princess

2021. január 07 - 21., 17 nap/14 éj

Brisbane ~ Alotau ~ Kitava ~ Rabaul ~ Kiriwina ~ Conflict Island ~ Kawanasausau-szoros ~ Brisbane

1.nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Brisbane-be.

2.nap
Érkezés Brisbane városába az éjszakai órákban, transzfer a szállodába, szobák elfoglalása.

3. nap
Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás, melynek első állomása a Lone Pine Koala Rezervátum. A rezervátumban neve ellenére nem csak koalákkal, hanem Ausztrália számos őshonos élőlényével találkozhatnak a látogatók, mint a: kacsacsőrű emlőssel, dingókkal, vombatokkal és erszényes ördögökkel is. A kicsit állatpark jellegű létesítményben kengurusimogatásra is adódik lehetőség. Később visszautazás Brisbane-be, ahol a városnézés érinti az Anzac teret, a Suncorp Stadiont és elhalad a Mt. Coot-tha városrészen kialakított és bővített botanikus kert mellett is. Innen egyedülálló kilátás nyílik a vadonélő delfinek otthonára Moreaton Island-re valamint Stradbroke Island-re, ahol szezonálisan a bálnák is fel-felbukkannak. Esti órákban visszautazás a szállodába.

4. nap
Reggeli, majd egész napos fakultatív kirándulási lehetőség Moreton Island-re, ahol egész napos belépés a Tangalooma Resort-ba. Itt lehetőségük adódik választani a helyszíni programok közül, pihenhetnek a tengerparton, csatlakozhatnak egy sivatagi szafari túrához vagy hajózhatnak. Délutáni órákban visszautazás a szállodába. A nap további részében szabadidő.

5. nap
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe, ahol már útra készen várja az utazókat a Sea Princess igazi békebeli óceánjáró hajója. A 2017—ben teljeskörűen felújított hajó art deco stílust, eleganciát és kifinomult vonalvezetést tartogat a világ felfedezői számára. A nap további részében szabadidő. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap
Egész napos hajózás az óceánon, míg a Sea Princess el nem éri Pápua Új-Guinea partjait.

7. nap
Egész napos hajózás az óceánon.

8. nap
Kikötés a reggeli órákban Alotau-ban, mely a Milne Bay tartomány központja is egyben. Alotau számos meglepetést tartogat, de kihagyhatatlannak ígérkezik a kétórás fakultatív program során felfedezhető Alotau fesztivál, mely egy igazi kulturális extravaganza! Wanigili területén kerül megrendezésre ez a színes és minden elemében lüktető fesztivál, ahol a homokóra alakú kundu dobok pergetése már a távolból vonzza a látogatókat. A kortárs előadásoktól kezdve, a tradicionális táncbemutatókon át, a hagyományőrző rituálékkal bezárólag csupa különlegesség várja Pápua Új-Guinea felfedezőit. Kézműves termékek, ínycsiklandozó ételek és testet-lelket felüdítő kezelések tárháza várja az utazókat. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

9. nap
Reggeli órákban kikötés a világ egyik szinte még teljesen érintetlen pontján, ahol az ősi kultúra és tradíció élénken él. A Trobriand-szigetekhez tartozó Kitava a Salamon-tengerben található, égig érő pálmák és hófehér homokpadok ölelésében. Érdekeség, hogy a sziget és lakosai a kutató Staffan Lindeberg számára tanulmányként is szolgáltak, mivel az itt élők étrendjüknek köszönhetően kiváló egészségnek örvendnek a mai napig is. Lindeberg kutatásait számos folyóiratban publikálták és egy speciális diéta is innen kapta a nevét. Fürdőzésre kiváló lehetőség adódik a közeli Nuratu-szigeten. Ez a kikötési pont a természettel és helyi kultúrával ismereti meg a látogatót. Vacsora és szállás a hajón.

10.nap
A délelőtti órákban érkezés Rabaul-ba, Új-Britannia bámulatos északi partvidékére. A félnapos fakultatív kirándulás során a csoport tagjai a sziget aktív és inaktív vulkánjaival ismerkedhetnek meg. A program során átutazás Rabaul városán, melyet 1994-ben maga alá temetett egy vulkánkitörés. A lakosok mindegyikét sikerült épségben kimenekíteni, az új főváros pedig Kokopo-ban jött létre. Rabaul egykori városának helyét egy holdbéli táj vette át. Az út képeslapra kívánkozó hegyvidéki tájakon, buja növény- és állatvilágon vezet keresztül, míg eléri a kaldera nyolc szellőzőnyílásának egyikét, az Északi leányt, majd pedig a Vulkanológiai Obszervatóriumot. A megfigyelőközpont folyamatos felügyelet alatt tartja a 14 aktív és 23 nyugvó vulkánt. Később továbbutazás a Tavurvur-hegységbe, a Rabaul kaldera alsó részéhez. A Tavurur-kúp rendkívül aktív, minek következtében a helyi lakosok buborékos strandnak is nevezik. Ezeket a természetesen sistergő medencéket egy mély, víz alatti vulkanikus szellőző melegíti, vagyis szó szerint forralja. A csodálatos geotermikus reakciókról fotózásra is adódik lehetőség. Ezt követően egy tolai törzsi falu felkeresése, ahol a lakosokkal kerülhetnek közelebbi kapcsolatba a látogatók. Délután visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

11. nap
Kikötés Kiriwina-szigetén a délelőtti órákban. A szintén a Trobriand-szigetekhez tartozó Kiriwina-t a búvárkodás szerelmesei is rendszeresen felkeresik, mivel a szigetet körülölelő vizekben bámulatos növény- és állatvilágot valamint fenséges korallzátonyt találni. Érdemes ellátogatni a helyi repülőtérre, ahol egykoron az Amerikai Egyesült Államok Légiereje a második világháború során bázist alapított. Kiriwina központi részén találni egy központi pályaudvart, különböző üzleteket és kézműves termékeket árusító standokat. Vacsora és szállás a hajón.

12.nap
A reggeli órákban kikötés a Korall-tengeren elterülő Conflict-szigetcsoporton. A világ egyik legváltozatosabb zátonyrendszere ritka és érintetlen csoda, ahogyan nagyon sokan emlegetik is. A 21 szigetből álló, tiszta és lakatlan festői csoport 375 hektáron terül el Pápua Új-Guinea délkeleti részén. Ezen a részen mindösszesen kb. 30-an élnek, elszigetelten Pápua Új-Guines többi részétől, ami biztosítja, hogy a szigetcsoport megőrizhesse természetes varázsát. A snorkellezés vagy az üvegaljú kenuzás, csónakázás során egy valódi víz alatti csodavilág tárul a látogatók szeme elé, melyet a világon egyedül csak itt találni. Vacsora és szállás a hajón.

13.nap
Ezen a délelőttön a Sea Princess a Kawanasausau-szoroson halad keresztül. Az itt található szigetek szinte teljesen lakatlanok és valóban csak 1-1 homokszemnek tűnnek a tenger végtelenjében.

14.nap
Egész napos hajózás Brisbane irányba. Ezen a napokon az utazók feltöltődhetnek a medence partján, részt vehetnek az elegáns gála vacsorán, élvezhetik a békebeli óceánjáró hangulatát és feleleveníthetik az eddig szerzett élmények sokaságát.

15.nap
Egész napos hajózás Brisbane irányba.

16.nap
A reggeli órákban érkezés Brisbane kikötőjébe. Reggelit követően kijelentkezés a fedélzetről. Ezen a napon az Aranypart és a Tamborine-hegy felfedezéséé a főszerep. Látogatás a Joalah Nemzeti Parkban, ahol a helyi sörfőzdében kóstolásra is adódik lehetőség. Délután folyamán szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás, átszállással.

17.nap
Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Hajó leírása: Sun Princess

A Sun Princess-t a hajótársaság minden elemében felújította, megtartva a klasszikus óceánjárók hangulatát és bensőségességét. A TravelAge West által a Legmagasabb vendégelégedettség elismerést elnyerő Sun Princess szíve-lelke a 4 szinten elterülő átrium, ahol élőzene járja át a fedélzeteket, lelket melengető espresso illat száll, akrobaták és zsonglőrök ejtik ámulatba a vendégeket. Nem meglepő, hogy a Princess Cruises fedélzeti üzletei évről évre elnyerik a Porthole magazin „Legjobb fedélzeti vásárlási élmény” kategóriát, hiszen a világmárkák mellett az adott desztinációra jellemző kézműves termékek is megtalálhatóak a hajótársaság kínálatában. A Sun Princess fedélzetén egyedülálló gasztronómiai választék várja a világ felfedezőit. Curtis Stone mesterszakács által megálmodott ételkülönlegességek, finom pörkölésű kávék, helyben készült édességek, frissítő koktélok csábítják az utazókat. Az útvonal részletesebb megismerését a különböző előadások segítik, melyek előzetes bepillantást engednek a kikötési pontok életébe. Esténként érdemes a fedélzeten kialakított Movies Under the Stars programjaiba is becsatlakozni, hiszen koncertfilmek és hollywoodi kasszasikerek is vetítésre kerülnek.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Brisbane – Budapest útvonalon, turista osztályon,
  • 11 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 3 éjszakai szállás Brisbane-ben, négycsillagos szállodában,
  • teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), reggeli Brisbane-ben,
  • transzfer autóbusszal,
  • egész napos kirándulás – Aranypart és a Tamborine-hegy felfedezése,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.
  • Illetékek: 269.000,- Ft
  • Kötelező szervizdíj: 49.000,- Ft

Részvételi díjak nem tartalmazzák:
  • Ausztrál vízumdíj: 19.000,- Ft
  • útlemondási biztosítás: 3%

Fakultatív Kirándulások:
  • Brisbane – városnézés és Lone Pine Koala Rezervátum: 46.000,- Ft
  • Brisbane – Moreton Island: 52.000,- Ft
  • Alotau fesztivál: 19.000,- Ft
  • Rabaul: 49.000,- Ft

A fakultatív programokat minimum 6 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető.

A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

Beutazási szabályok:
A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még minimum egy évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.


(jtt)

További érintett desztinációk: Hajóutak - Csendes-óceáni hajóutak - Ausztráliai és új-Zélandi hajóutak » Hajóutak - Csendes-óceáni hajóutak - Ausztráliai és új-Zélandi hajóutak
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsoként értesüljön újdonságainkról és akcióinkról!