Panama-csatorna és a Karib-tenger kincsei csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

Foglalja le álmai hajóútját 0 Ft előleggel 2021.02.01.-04.30. között!

Időpont: , Karib-térségi hajóutak , Dél-karib útvonal
Leírás

Miami ~ Kajmán-szigetek ~ Cartagena ~ Panama-csatorna ~ Limon ~ Ocho Rios ~ Miami

Panama-csatorna és a Karib-tenger kincsei
csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
a Crown Princess fedélzetén

Foglalja le álmai hajóútját 0 Ft előleggel 2021.02.01.-04.30. között!

PROGRAM:

1. nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Miamiba. Délutáni érkezést követően transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. A nap további részében szabadidő. 

2. nap
Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás az UNESCO világörökségi részét képező, 6.000 km2-es kiterjedésű Everglades Nemzeti Parkba, mely az Egyesült Államok második legnagyobbja. Az 1993. óta veszélyeztetettnek minősített parkban az egész évben 30 0C fok körüli átlaghőmérsékletnek illetve a páradús levegőnek köszönhetően számos hüllőnek, madárfajnak és növénynek teremt ideális életfeltételeket. Legnépszerűbb lakója az aligátor, melyet a mocsárjáró csónakok fedélzetéről természetes környezetükben is megfigyelhetnek a látogatók. Az airboat-tal való utazást egy aligátor show követi, ahol közvetlen közelről is megismerkedhetnek az állatok viselkedésével. A délután további részében szabad program, melynek keretében érdemes végigsétálni a pezsgő, már-már karibi hangulatot árasztó Ocean Drive-on vagy felkeresni a Lincoln Road számtalan üzletet és éttermet kínáló sugárútját. Szállás South Beach-en.

3. nap
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer autóbusszal Fort Lauderdale kikötőjébe. Bejelentkezés a Crown Princess fedélzetére, kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap
Egész napos hajózás a három szigetből álló, korallzátonyokkal és tölcsértorkolatokkal tarkított Kajmán-szigetek irányába. Ezen a napon lehetőség adódik megismerni a Crown Princess tengerjáróhajót, melyet kifejezetten a Panama-csatorna átkelésére terveztek.

5. nap
A reggeli órákban kikötés George Town-ban, a Kajmán-szigetek fővárosában. A különleges fakultatív program életre szóló élményt nyújt a látogatóknak. Egy rövid sétahajózás után érkezés az Atlantis TS-XI-hez, egy, az amerikai parti őrség által jóváhagyott, kb. 20 méter hosszú, akkumulátorral működő kisméretű tengeralattjáróhoz, amelyet kifejezetten a trópusi vizek „városnézéséhez” terveztek. Az Atlantis 48 fős kapacitással rendelkezik, és 26 nagy oldalsó nyílással, amelyek ablakot nyitnak a lenyűgöző tenger alatti világra. Kb. 30 méter mélységbe merülve megcsodálható a Kajmán-szigetek keleti partjának egzotikus élővilága. Az Elkhorn-korall és a szivacsok mellett a tengeri teknősök, a karibi szirticápák, a Hawksbill teknősök, a foltos sasrája és a tengeri csigák mind felbukkannak ezen a területen. A másfélórás kirándulást követően visszatérés a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap
A tengeri nap tökéletes alkalom, hogy élvezzék a karibi napsütést a medence partjánál, bekapcsolódjanak az animációs programok egyikébe vagy a díjnyertes Lotus Spa-ban frissüljenek fel.

7. nap
Kikötés a reggeli órákban Kolumbia gyöngyszemében, Cartagenában, amiről úgy tartják, hogy ha Kolumbia Isten kalapja, akkor Cartagena rajta a bokréta. A félnapos fakultatív városnézés végig kalauzolja az érdeklődőket Dél-Amerika legkiterjedtebb erődrendszerével rendelkező, koloniális stílusú városában. Az autóbuszos utazás lehetőséget ad számos történelmi műemlék megtekintésére mielőtt eléri a három részre osztott óvárost, mely 1984 óta szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, színes házaival, nyüzsgő hétköznapjaival és kulcsfontosságú kikötőjével. A szűk, macskaköves utcák, balkonládák, gyarmati időkből származó házak és a mindenhonnan kiszűrődő vallenato ritmusa vonzza a látogatókat. Itt található a Szent Pedro Claver templom is, melyet a XVII. században építtettek a rabszolgák védőszentjének tiszteletére. Cartagena összetéveszthetetlen hangulata Gabriel García Márquez inspirációs forrása is volt, a városban játszódik a Szerelem a kolera idején című regénye. Érkezés a Heredia Színház épületéhez, melyet 1911-ben emeltek az egykori kolostor romjain és ahol egy folklór előadás keretében Kolumbia három legfontosabb régiójának hagyományos táncait mutatják be – az Atlanti-óceán partjairól Cumbia és Fandango, a Csendes-óceán partjairól Currulao és Sanjuanero és a Los Andes-i régióból Market Place. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap
Kora reggeli órákban érkezés a Panama-csatornához. A csatorna működését a zsiliprendszer és roppant gépezetek armadája biztosítja, ahol három-három keskeny zsilipkamra emeli a hajókat. Az Atlanti- és a Csendes-óceánt összekötő keskeny földszoros számos viharos történet főszereplője volt, mielőtt Ferdinánd de Lesseps megálmodta a transzkontinentális csatorna építését. Az egész napos fakultatív kirándulás során utazás a Chagres-folyó és a Panama-csatorna partján fekvő Gamboa kicsiny falujába, mely az 55.000 hektáros Soberania Nemzeti Park szívében található. A falvacskát az alacsonyan fekvő terület hatalmas esőerdőiben burjánzó növényzet és a lenyűgöző állatvilág veszi körül. Az út a Gaillard Cuton – Panama kontinentális vízválasztóján keresztülvezető mesterséges völgy – vezet végig, amely kapcsolatot teremt a Gatun Lake-kel, és ezáltal az Atlanti-óceánnal és a Panamai-öblön keresztül a Csendes-óceánnal. E csatorna konstrukciója mindenidők egyik legjobb mérnöki munkája. Az óriási erőfeszítés pedig meghozta gyümölcsét, hiszen lehetővé tette a hatalmas kereskedelmi előnnyel járó, gyors hajózást. A Gaillard Cut átszelése után érkezés a Pedro Miguel Locks-ba, az első zsiliphez, mely kb. 9 méteres lépcső. Ezután éri el a Miraflores kettős zsiliprendszerét, ahol 17 méteres lépcső segítségével kerül a Csendes-óceán szintjére. Útközben egy könnyű ebédet fogyaszthat el a csoport, majd a délutáni órákban érkezés Panama városába. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap
Érkezés a reggeli órákban Costa Ricába, Limon tartományába, ahol lenyűgöző tengerpart, burjánzó banánültetvények és sűrű esőerdő fogadja a látogatókat. A Karib-térség ezen része még mindig ritkásan lakott. A helyi telepesek ritmusos beszéde és a reggae dallamai színt hoznak a bungalókba és a halászfalvakba. Az egész napos fakultatív kirándulás során hajókázás a világhírű Tortugero-csatornán, melyet pazar növény- és állatvilág tesz még színesebbé. Később a díjnyertes Verague esőerdő felfedezésére adódik lehetőség, természettudós vezetésével. Egy lombkoronatúra keretén belül az erdőt felülről csodálhatják meg, majd egy drótkötélpályán kialakított libegővel testközelből figyelhető meg az erdő madárvilága és az ezeregy színben játszó pillangók sokasága. A vibráló környezetben természetes élőhelyén találkozhatnak számos állatfajjal, mint a lajhár, kajmán, teknős és majom. Az Óriások ösvényét végigjárva érkezés a kétlépcsős, 20 méter magas Puma-vízeséshez. A látogatóközpontban elfogyasztott ebédet követően visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás hajón.

10. nap
Egész napos hajózás Jamaica irányába.

11. nap
Érkezés a reggeli órákban a vérpezsdítő ritmus, az édes illatok és az utánozhatatlan ízű rum hazájába, a „források földjének” is nevezett Jamaicába. A félnapos fakultatív program során Jamaica legjelentősebb természeti attrakciójához, a Dunn’s River Falls-hoz látogathatnak el az érdeklődők. A sziget lélegzetelállító nemzeti kincse a világ egyetlen vízesése, amely közvetlenül a tengerbe ömlik. A mintegy 200 méter magasságú zuhatag megmászását a lecsiszolt mészkőteraszok teszik lehetővé, igazán egyedülálló élményt kölcsönözve a kirándulásnak. Útközben a természetes medencékben pihenésre, úszásra és a lezúduló víztömegnek hála masszázsra is van lehetőség. Későbbiekben a Reggae Hill felkeresése, ahol élvezhetik a sziget kulturális örökségeit, a reggae zenét és a változatos, egyedi gasztronómiát. Lehetőség adódik pihenésre, fürdőzésre a kristálytiszta vízben, a trópusi növények felfedezésére és sétára is, miközben bongo dobosok, táncosok és élőzene gondoskodik az önfeledt kikapcsolódásról. Az autentikus ízvilágot egy ötfogosásos, tapas jellegű ebéd és tipikus karibi koktélok teszik felejthetetlenné. Vacsora és szállás a hajón.

12. nap
Az utolsó tengeri nap során a napozóteraszon élvezhető a karibi napsütés, lágy ritmusok és finom koktélok kíséretében, miközben Fort Lauderdale irányába siklik a hajó.

13. nap
A reggeli órákban visszaérkezés Fort Lauderdale kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Little Havanna és az Art Deco negyed érintésével Miamiban. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás.

14. nap
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Miami – Budapest útvonalon, turista osztályon,
  • 10 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 2 éjszakai szállás Miamiban, négyillagos szállodában,
  • transzfer autóbusszal,
  • teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), reggeli Miamiban,
  • repülőtéri és kikötői illeték,
  • hajón fizetendő szervizdíj,
  • félnapos városnézés Miamiban,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.  

Az útlemondási biztosítás árát a részvételi díjak nem tartalmazzák.

Beutazási szabályok:
A magyar állampolgárok vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra, amennyiben regisztrálnak az ESTA rendszerében. Ez a kedvezmény kizárólag a biometrikus azonosítóval ellátott (bordó) útlevélre vonatkozik, a régi típusú (kék) útlevél továbbra is vízumköteles.
A vízummentességi programban részt vevő országokból nem léphetnek be többé vízum nélkül az Amerikai Egyesült Államokba azon állampolgárok, akik 2011. március 11. után Iránba, Irakba, Szudánba vagy Szíriába utaztak. A beutazási korlátozás ugyanakkor érvényes azokra, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek: a vízummentességi programban részt vevő ország állampolgárai, emellett iráni, iraki, szudáni vagy szíriai állampolgárok is. Nekik ezentúl a szokásos vízumkérelmet kell benyújtaniuk az adott ország amerikai nagykövetségén vagy konzulátusán. Akik már rendelkeznek ESTA vízumengedéllyel, azoktól visszavonják és egyedi elbírálás alapján döntenek a vízumaikról.A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

(jt)

További érintett desztinációk: Hajóutak - Karib-térségi hajóutak - Dél-karib útvonal
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsoként értesüljön újdonságainkról és akcióinkról!