EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Időpont: 2023-09-26, Nílusi hajóút , Kairó-Luxor-Asszuán
Kategória: Időtartam: Ár:

Kétágyas szoba 10 éj 1069000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt

Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás és hajóút magyar nyelvű idegenvezetéssel

Az ókori Egyiptom közel 4000 évig virágzott a Nílus völgyében, ahol rengeteg gyönyörű templomra és síremlékre bukkanhatunk. Kairo bája különleges hangulatában rejlik. A misztikus piramisok és a nagyváros egybeolvadása sokak számára furcsa lehet első látásra, de a többezer éves múlt szerves része a mindennapoknak, hiszen az emberek az idők kezdete óta alkottak, építkeztek és éltek ezen a területen. A Nílus mentén megelevenednek a történelemkönyv oldalai, káprázatos régészeti kincsek és templomok várják a kalandorokat. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom legszebb szegleteit.

Kairó - Gíza - Alexandria - Luxor (Abüdosz - Dendera) - HAJÓN: Karnak - Királyok völgye - Edfu - Kom Ombo - Asszuán - Philae - Kairó

1. nap o Budapest - Kairó

Elutazás közvetlen járattal Budapestről Kairóba a déli órákban. Érkezést követően transzfer a szállodába. Kairó igazi megapolisszá nőtte ki magát a Nílus mentén, közel 20 millió lakossal rendelkezik az agglomerációval együtt, melyben az ókori egyiptomi emlékek mellett a későbbi korokban épült mecsetek, paloták, valamint modern felhőkarcolók színesítik a látképét. Szállás Kairóban.

2. nap o Kairó - Gíza

A korai reggeli után a gízai piramisok megtekintése kívülről. Az Óbirodalom korából származó három piramis - Kheopsz (Hufu), Khephrén (Hafré) és Mükerinosz (Menkauré) - közül a legnagyobb a Kheopsz-piramis, melynek 146,5 méter volt egykori magassága. A hatalmas fennsíkon további emlékek találhatók: templomok, a királyi család és előkelőségek masztabái, kisebb piramisok, sírhelyek, a halottkultusszal kapcsolatos építmények és az oroszlán testű, emberfejű 20 méter magas Szfinx. Ezután ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Közel-Kelet legrégebbi és legismertebb múzeumában, az Egyiptomi Múzeumban, mely felbecsülhetetlen értékeket őriz az ókori egyiptomi civilizáció múltjából: a Narmer paletta mellett, mely a Felső- és Alsó-Egyiptom egyesítésének történetét jeleníti meg, további fáraó szobrokat, szarkofágokat, múmiákat, ékszereket, halotti maszkokat, berendezési tárgyakat, kanópusz edényeket mutat be tárlatain. Visszatérés a szállodába. Este fakultatív programlehetőség: hang- és fényjáték megtekintése a piramisoknál.

3. nap o Kairó - Alexandria

Korai reggelit követően egész napos kirándulás Alexandriába, melynek egykori pharoszi világítótornya és ókori könyvtára alapozta meg hírnevét. Séta a III. (Nagy) Sándor alapította városban: Qaitbey erőd, a római amfiteátrum, a katakombák és Pompeius oszlopa, valamint a Mediterrán-tenger partján található Montaza kert megtekintése. Útközben ebéd egy helyi étteremben. Visszatérés Kairóba.

4. nap o Kairó - Luxor - (Abüdosz - Dendera)

A hajnali órákban elutazás repülőgéppel Kairóból Luxorba, mely egykor a Théba nevet viselte. Transzfer a szállodába, majd fakultatív programlehetőség: kirándulás Abüdoszba és Denderába. Látogatás Abüdoszban, a szent városban, Ozirisz kultuszának központjába, I. Széthi templomának megtekintése. Továbbutazás a denderai Hathor templomához, mely i.e. IV. századból származik és az egyik legdíszesebb szentély, a 17 méter magas díszes oszlopcsarnok, domborművek és kripták sora várja a látogatót. Innen származik a Louvre-ban található denderai zodiákus is, melyet egy gyűjtő a XIX. században a mennyezetből vágatott ki és szállíttatta Franciaországba. Szállás Luxorban.

5. nap o Luxor - Karnak

Reggeli, majd bejelentkezés a nílusi hajóra. Később látogatás a Nílustól keletre található luxori templomban, melyet III. Amenhotep kezdett építeni az i.e. XIV. században. A templom kaputornyát (pülónját) két kolosszus és egy gránit obeliszk őrzi, melynek párja a párizsi Concorde téren található. Később a karnaki templomkomplexum megtekintése, mely három templomkörzetet - Ámon-Ré, Mut és Montu - foglal magában több kisebb templommal együtt. Az építése folyamatos volt, mind bővítették az i.e. XX. századtól a görög-római korig, közel 30 fáraó uralkodása alatt, a legnagyobb és legfontosabb vallási helyszíne az ókori Egyiptomnak. Szállás a hajón teljes ellátással.

6. nap o Királyok völgye - Edfu

Reggelit követően a nyugati part nevezetességeinek felkeresése: a Memnon kolosszusok, majd Deir el-Bahari néven is ismert Hatsepszut királynő halotti temploma és a legendás Királyok völgyének megtekintése. A fáraók a temetkezési helyüknek ezt az akkor nehezen megközelíthető és könnyen őrizhető völgykatlant választották. A sziklák közé ékelődő völgyek sokaságában a királysírok szétszórva helyezkednek el. Három sírkamra felkeresése. Azonban a legdíszesebb sírok (I. Széti, V. és VI. Ramszesz, Tutanhamon) kiegészítőjeggyel, helyszíni fizetéssel tekinthetők meg, a kamrák aktuális nyitva tartásának függvényében. Visszatérés a hajóra, később továbbhajózás Edfu felé.

7. nap o Edfu - Kom Ombo - Asszuán

Délelőtt a Hórusz és Hathor isteneknek ajánlott edfui templom felfedezése, melyhez a hajótól lovaskocsikkal lehet eljutni (kb. 10 perc irányonként). A hajóra történő visszaérkezést követően továbbhajózás Kom Ombo felé. Érkezést követően Hórusz, a sólyomisten és Sobek, a krokodilisten tiszteletére a Nílus partján épített Kom Ombo-i templomegyüttes felfedezése, mely gyalogosan kb. 5 percnyire található. Visszatérés a hajóhoz, majd az utazás folytatása Asszuán irányába.

8. nap o Asszuán - Philae

Reggelit követően Asszuánban a nagy gát megtekintése, mely Afrika legnagyobb duzzasztógátja. Az utazás folytatása a Philae templomhoz, látogatás a műemléknél, melyet Ízisz istennő tiszteletére építettek. A régi asszuáni-gát megépítése után a templom az év egy időszakában víz alá került, majd a nagy gát megépítésekor a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért Ízisz templomát áthelyezték egy másik szigetre. 1980-ban lettek készen a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik ez az elbűvölő templom, mely motoros kishajóval közelíthető meg. Ezt követően továbbutazás és a Befejezetlen Obeliszk megtekintése. Este hang- és fényjáték megtekintése a Philae templomnál fakultatív program keretében.

9. nap o Asszuán - (Abu Szimbel) - Kairó

A kora hajnali órákban fakultatív programlehetőség: utazás autóbusszal az Abu Szimbel-i sziklatemplomokhoz. A világ egyik leglátványosabb mentőakciójában közel 50 ország vett részt és 15 év alatt darabokra bontva és újra felépítve átköltöztették a két templomot így megmentve a víz alá kerüléstől. A visszautazást követően kijelentkezés a hajóról, majd transzfer a repülőtérre és utazás Kairóba belföldi repülőjárattal. Szállás Kairóban.

10. nap o Kairó

Reggeli után egész napos szabadprogram, vagy fakultatív program keretében kairói városnézés. Látogatás az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumában, majd az egyiptomi kereszténység emlékeinek felkeresése a Kopt-negyedben és Kairó óvárosának felkeresése. A Kopt-negyedben található VII. században épült impozáns Függesztett Templomot Szűz Mária dicsőségére emelték. A templom előkertjében sétálva, keresztény jeleneteket ábrázoló üvegmozaik képek láthatók. Keskeny utcákon haladva lehet eljutni a Szent Szergiusz- templomhoz, mely a Szent Családról felkapott legendának köszönheti látogatottságát. A legenda szerint Mária, József és a kis Jézus egy barlangban talált menedéket Heródes üldöztetése elől, mely rejtekhelyre a templom épült. Később látogatás a Citadellában, melyet eredetileg Szaladin, a keresztes hadjáratok hőse építtette 1172 körül. A Citadellából kilátás nyílik egész Kairóra. Később a Mohamed Ali mecset és a Khan el-Khalili bazár felfedezése. Szállás Kairóban.

11. nap o Kairó - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elutazás délben közvetlen járattal Budapestre. Megérkezés a kora délutáni órákban.

Minimum létszám: 16 fő

Szállás:

6 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos nílusi hajó kétágyas kabinjaiban teljes ellátással, valamint 2 alkalommal ebéd

Ellátás:

, teljes ellátás a hajón + 2 alkalommal ebéd

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Kairó - Luxor és Asszuán - Kairó - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, valamint a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
   

 • vízumdíj

 • 6 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
   

 • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos nílusi hajó kétágyas kabinjaiban teljes ellátással, valamint 2 alkalommal ebéd
   

 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
   

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • borravalók

 • fakultatív programok
  (minimum létszám: 10 fő)

  o Piramis - fényjáték
  o Abüdosz - Dendera
  o Philae - fényjáték
  o Abu Szimbel
  o Kairó városnézés

További érintett desztinációk: Egyiptom - Nílusi hajóút - Kairó-Luxor-Asszuán » Hajóutak - Nílusi hajóutak - Nílusi hajóutak » Egyiptom - Körutazás Egyiptomban - Körutazás Egyiptomban
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsoként értesüljön újdonságainkról és akcióinkról!