ARAB varázslat MSC Virtuosa csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2024

Időpont: , Közel-keleti hajóutak , Arab-öböl
Leírás


ARAB varázslat MSC Virtuosa csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

2024. Január 12-20.

 

Fedezze fel az Arab Emírségek lenyűgöző szépségeit egy exkluzív és felejthetetlen hajóút során a MSC Virtuosával! Élvezze a luxus hajóutazás kényelmét egy profi magyar idegenvezetővel, aki végigvezeti Önt és az utazócsoportot a különleges látnivalók és élmények során. Érintse meg az érintetlen homokos strandokat, csodálja meg a modern városokat és a hagyományos arab kultúra gazdagságát. Ez az utazás nem csak egy egyszerű hajóút, hanem egy teljes élményprogram, amelyet soha nem fog elfelejteni!
Ahol egykor csak sivatag volt, ott ma a világ legmagasabb épületeit, a legpazarabb szállodákat és a legmerészebb építészeteket találjuk, amelyek a történelmi palotákkal és a hosszú és gazdag arab történelem maradványaival élnek együtt.

Engedje át magát ennek a fényűző utazásnak egy MSC körutazással, amely régi hagyomány, és egyben az Emirátusok által az elmúlt években elért fejlődés része is: Abu Dhabi és Dubai merész, futurisztikus építészetével lep meg, Sir Bani Yas szigete pedig álomszerű tengerparti élményekkel vagy a mangroveerdők, a sivatag és a védett öblök közötti szafari semmihez sem fogható élményével örvendeztet meg.

 

Január 12. - Indulás!, 1. nap
Indulás! Az csoport az esti órákban közvetlen járattal repül Dubaiba, ahol korán reggel érkeznek meg. Miután felvették a bőröndöket, vendégül látjuk a csoportot kivételes arab vendégszeretettel, és egy csodás reggelivel kínáljuk őket. A reggeli után egy rövid sétával megismerkedhetnek Dubaival és annak nevezetességeivel, majd irány a kikötő, ahol az MSC Virtuosa már várja utasait az indulásra.

Január 13. - Dubai, U. Arab Emirates, 2. nap
Az MSC Emirates és Omán körutazásán egy part menti kirándulás keretében felfedezheti Bur Dubajt, Dubai metropoliszának szívében, a szellős Creek déli oldalán fekvő Bur Dubai városát. Ez Dubai legrégebbi része, és lenyűgöző betekintést nyújt a város hagyományos gyökereibe. Itt található a hely számos érdekes arab örökségi háza, amelyek a gyönyörű régi iráni negyedben, Bastakiya negyedben és a vízparti Shindagha negyedben csoportosulnak, valamint a kiváló Dubai Múzeum és a hangulatos textilszuk.

Az MSC Dubai, Abu Dhabi & Katar kirándulásokat kínál a nyüzsgő Deira kerületbe is: Dubai hagyományos kereskedelmi tevékenységének központjába, amelynek nagy része még mindig a terület régimódi szúkok élénk sorában zajlik, beleértve a híres arany- és fűszerpiacokat is. A régi városközponttól néhány kilométerre délre a modern Dubaj látványos stílusban kezdődik a Sheikh Zayed Roaddal, ahol felhőkarcolók nyaktörő sora áll, köztük a csillogó Emirates Towers.

Még ezeket is túlszárnyalja azonban a sáv déli végén található hatalmas Downtown Dubai fejlesztés, amelynek középpontjában a lenyűgöző új Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete áll, amelyet további rekordokat döntögető látványosságok, köztük a gigantikus Dubai Mall és a látványos Dubai szökőkút szegélyeznek.

A Sheikh Zayed Roadtól nyugatra, a tengerparti Jumeirah kiterjedt külvárosa a hagyományos választási cím a dubaji európai külföldiek számára, ahol a falakkal körülvett villák végtelenül hosszú sorát fél tucat bevásárlóközpont és néhány visszafogott látnivaló tarkítja. Jumeirah déli végén, az álmos Umm Suqeim külvárosban még több ikonikus látnivaló található, köztük a hullám alakú Jumeirah Beach Hotel, a rendkívüli, arabnak látszó Madinat Jumeirah komplexum és a felejthetetlen Burj al Arab szálloda.

Január 14. - Doha (Qatar), 3. nap

Egy katari utazás különleges lesz egy MSC hajóúton.

Egy Dubai, Abu Dhabi és Katar körutazás során megismerkedhet Dohával, az ország futurisztikus fővárosával az Öböl partján. Egy város, amelynek fantasztikus városképét új, szupermodern felhőkarcolókkal díszítették.

A dohai Aspire Tower (300 méter) uralja az égboltot. Ez az ország legmagasabb épülete, amelynek formája egy fáklyához hasonlít. Ez az épület a sportváros közelében található, amely már olyan eseményeknek adott otthont, mint a XII. pánarab játékok. Doha nagy része, beleértve az olyan imahelyeket, mint a katari iszlám tanulmányok karának új mecsetje, úgy tűnik, már a jövőben van. Ne hagyja ki a Gyöngy látogatását, a futurisztikus mesterséges kör alakú kikötőt, amelyet a városközponttól északra alakítanak ki, és mégis, ahogyan azt az MSC kiránduláson észreveheti, a város ősi szíve még mindig erősen dobog.

Doha történelmi központjában található a Suq, ahol a tevétől az aranyig mindent el lehet cserélni, valamint a XIX. század végéről származó, ma múzeummá alakított Al Khoot erőd. Az MSC Cruises-szal szervezett dohai hajóútja során néhány kiránduláson az ország északi részének felfedezésére és e lenyűgöző emirátus történelmének megismerésére kalauzolja el Önt. Ash Shamalban a sivatag közepéből emelkedik ki az Al-Zubara erődítmény, amely a harmincas évekből származik. Az első pillantásra hatalmas homokvárnak tűnő épületet teljesen felújították, és múzeummá alakították át. Az erőd közelében egy másik, még régebbi védelmi építmény, a Qal' at Murair régészeti maradványai is megtekinthetők. Szintén itt található Zubara, a kereskedők és gyöngybúvárok faluja, a XIX. századból származó, később elhagyott település.

Január 15. - Bahrain, 4. nap

A Dubaiba, Abu Dhabiba és Katarba tartó MSC hajóút során Bahreinben is partra szállhat, amely egy 40 km hosszú és mindössze 15 csomó széles sziget az Öbölben.


Ezt az ezeréves kultúrával rendelkező országot "a két tenger királyságának" is nevezik, mivel vizei délen Katar, nyugaton pedig Szaúd-Arábia vizeivel határosak. A bahreini tartózkodás során egy kirándulás keretében felfedezheti a bájos fővárost, Manamát. A város, ahol modern felhőkarcolók állnak egymás mellett a régi épületekkel, erősen kötődik a nomád hagyományokhoz: lakói gyakran indulnak ki a sivatagba, és nagy fehér sátrakban szállnak meg, hogy részt vegyenek a sólyomvadászat ősi hagyományában. A Nemzeti Múzeum kiváló kiindulópontja a fővárosban tett látogatásnak: itt megismerkedhetünk a terület történelmével és szokásaival.

Az Al Fateh mecset viszont misztikus élményt nyújt. Ez egy hatalmas szent épület két impozáns minarettel, amely akár 7000 hívő befogadására is alkalmas, és a világ minden tájáról hozott anyagokból épült. Ilyen például az ezernyi indiai intarziás fából készült lámpa, a gigantikus osztrák csillár Swarovski-kristályból és az olasz carrarai márványból. A fővárostól nem messze található a Qal'at al Bahrain (Bahrein erőd). A nagyszerű minőségű erőd - részben a közelmúltbeli felújítási erőfeszítéseknek köszönhetően - jelenlegi formájában a portugál tengerészek 16. századi "portyázásának" bizonyítéka.

A domb, amelyen áll, azonban az évszázadok során számos emberi településnek adott otthont. Végül nem hagyhatja el Bahreint anélkül, hogy megvásárolta vagy legalábbis megcsodálta volna a tengerében gyűjtött csodálatos és rendkívül értékes gyöngyöket.

Január 16. - Tengeri nap az MSC Virtuosa fedélzetén, 5. nap
Az MSC Virtuosa névadója a virtuóz szóból származik, ami azt jelenti, hogy valaki magasan képzett egy tevékenység bármely területén, így az MSC Virtuosa elnevezéssel tisztelegnek az MSC Cruises építészei és a Les Chantiers de l'Atlantique hajógyár partnerei előtt, akik ezt az innovatív hajóosztályt tervezték és építették. Ez az új sétahajó az MSC Cruises flottájának két legnagyobb hajója közül az egyik, testvérhajójával, az MSC Grandiosával együtt, és lenyűgöző vendégfunkciókkal büszkélkedhet, amelyek mind tökéletes harmóniában állnak össze, hogy tökéletes sétahajózási élményt nyújtsanak.

Január 17. -Abu Dhabi (U.Arab Emirates), 6. nap

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi, ahol az MSC hajója várja a visszatérést, érdekes kontrasztot kínál a tengerparton alig több mint egy órányi autóútra fekvő szabadszellemű szomszédjával, Dubajjal.


Az Egyesült Arab Emírségekben található Abu Dhabi, Abu Dhabi és India körutazás vezető látnivalói közé tartozik az extravagáns Emirates Palace szálloda és a még látványosabb Sheikh Zayed mecset, míg a hatalmas Ferrari World vidámparknak otthont adó Yas-sziget különböző látványosságai csak az út végén találhatók. 
 
Az Abu Dhabi Yas-szigetén található blockbuster attrakció minden F1-rajongó számára álomkirándulás. A "világ legnagyobb beltéri vidámparkja" a Ferrari témájú látványosságok és látványosságok széles választékát kínálja, amelyek a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt tetszeni fognak, beleértve a lehetőséget, hogy F1 szimulátorral vezessenek vagy a Formula Rossa hullámvasúton (a világ leggyorsabbja) utazzanak, vagy hogy a G Force "száguldó toronyban" megtapasztalják a versenynapi gyorsulást - valamint számos szelídebb, családbarát attrakciót is. 
 
A motorsport elkötelezett rajongói a klasszikus és kortárs Ferrarik nagy kiállítását és a cég híres maranellói gyárának virtuális megtekintését is élvezni fogják. Abu Dhabi központjától mintegy 15 km-re a hatalmas Sheikh Zayed mecset uralja a város szárazföldi megközelítését, kupoláinak és minaretjeinek hófehér tömege messziről látható, és az iszlám büszkeség látványos szimbóluma az Egyesült Arab Emírségek fővárosának bejáratánál.
 
A 2007-ben elkészült mecsetet Zayed bin Sultan al Nahyan sejk rendelte meg, és róla nevezték el, aki a bejárat közelében található szerény, fehér márvány mauzóleumban nyugszik. A mecset a világ egyik legnagyobb és minden bizonnyal a legdrágább mecsete, amelynek építése tizenkét évig tartott, és mintegy 500 millió dollárba került. Szokatlan az is, hogy az Egyesült Arab Emírségekben az egyetlen két mecset egyike, amely nem muszlimok számára is nyitva áll.

Január 18. - Sir Bani Yas (U.Arab Emirates), 7. nap

Élvezze a hajó minden kényelmét, a tengerparti szórakozással együtt.
A Dubaiba, Abu Dhabiba és Katarba tartó MSC hajóút varázslatos állomása a Sir Bani Yas sziget.

Ennek semmi köze a hipertechnológiai fejlődéshez, amelyet a fővárosba, Abu Dhabiba tett kiránduláson csodálhat meg. 

Az MSC Beach Experience a Sir Bani Yas szigeten azt jelenti: pihenés. Tartalmaz egy ízletes grill-ebédet zamatos hamburgerekkel és más grillezett finomságokkal, friss salátákkal és zöldségekkel, süteményekkel és gyümölcsökkel. Emellett koktélokat, jéghideg söröket és üdítőket fogyaszthat a sziget hat bárjából.

A szórakozási lehetőségek a strandtenisztől és a röplabdától kezdve az evezős deszkázáson át a búvárkodásig terjednek, nem feledkezve meg a tornáról és a táncos tevékenységekről, valamint a vidám strandpartikról sem. Eközben a felfújható vízi park és a gyermekjátszótér egész nap boldoggá teszi a gyerekeket.

Anélkül, hogy elhagyná a strandot, kényeztetheti magát egy élénkítő masszázzsal vagy szépségkezeléssel, amelyet az MSC Aurea Spa szakértő személyzete biztosít. Ha pedig már lefoglalt egy szigeti túrát - vagy az utolsó pillanatban úgy dönt, hogy csatlakozik egyhez -, kirándulási irodánkat is ott találja a strandon.

Sir Bani Yas szigetén, akárcsak a Dalma-szigeteken és a közeli hat Discovery-szigeten, hatalmas természetvédelmi területet jelöltek ki a kihalófélben lévő fajok számára, legyenek azok az Arab-félszigetről vagy Afrikából származó fajok.

Egyedülálló szigeti úti célt fedezhet fel. Lovagoljon vagy dzsippel lovagoljon; szánjon időt a vadon élő állatok megfigyelésére szolgáló búvóhelyeken, majd telepedjen le egy hagyományos dhow-ra egy mini hajókirándulásra.

Sir Bani Yason mindenki élvezheti álmai tengerparti élményét, vagy olyan szafarit élhet át a mangroveerdők, a sivatag és a védett öblök között, amilyet még senki más.

Január 19. - Dubai, U. Arab Emirates, 8. nap
Dubai egy gyönyörű és modern város, amely számos érdekes látnivalót kínál. Egy napot eltölteni itt lehetőséget ad arra, hogy felfedezd a város kultúráját és történelmét, élvezd a luxus vásárlás és az éttermek sokszínűségét, valamint meglátogasd a híres építészeti csodákat és látnivalókat, például a Burj Khalifa-t vagy a Dubai Földrajzi Társaságot. Dubai-ban számos szórakozási lehetőség is elérhető, mint például a homokdűnéken való szafari, a vízi sportok, a múzeumok, a szórakoztató parkok és az éjszakai élet. Az éghajlat is kedvező, így akár egy napot is lehet eltölteni a homokos tengerparton napozva és élvezve a kristálytiszta vizet. Összességében, Dubai egy izgalmas és különleges város, amely egy egész napos látogatásra is megéri az időt.

Január 20. - Érkezés Budapestre, 9. nap
A HAJÓ a reggeli órákban érkezik a kikötőbe, és miután kiszáll a csoport, buszra szállnak. Azonban mielőtt a repülőtérre mennek, meglátogatják a Dubai Mallt, amely nemcsak a vásárlás szerelmeseinek kínál rengeteg lehetőséget, hanem a szórakozásra vágyók számára is számos élményt rejteget. A csoport sétálhat a hatalmas bevásárlóközpontban, gyönyörködhet a világ legnagyobb akváriumában vagy akár sípályán is síelhetnek. A repülőgép indulásáig eltölthetik az időt a Dubai Mallban, majd a találkozó után indulnak a repülőtérre. Végül menetrendszerinti járattal indulnak haza Budapestre.

 A részvételi díj tartalmazza:
utazást menetrend szerinti repülőjárattal budapesti indulással és érkezéssel · a szükséges transzfereket · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
​Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! Foglalja le a fenti csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és irodánk további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 150. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az irodánk árfolyamgaranciáját is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

További érintett desztinációk: Hajóutak - Közel-keleti hajóutak - Arab-öböl
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsoként értesüljön újdonságainkról és akcióinkról!