DÉL-AMERIKA FELFEDEZÉSE *****

Időpont: 2024-03-01, Dél-amerikai hajóutak, Dél-amerikai hajóutak
Kategória: Időtartam: Ár:

Balkonos kabin 20 éj 2930000.00 Ft/fő, Balkonos kabin, Teljes ellátás, 2 felnőtt

Leírás

Leírás:1. nap o Budapest

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Buenos Airesbe.2. nap o Buenos Aires (Argentína)

Érkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban Transzfer a szállodába, ahol bejelentkezés és a csomagok elhelyezése, rövid lehetőség felfrissülésre. Félnapos autóbuszos városnézés Buenos Aires déli látnivalóinak felfedezésével. Buenos Aires varázsát részben változatos építészetének, koloniál épületeinek, francia palotáinak- és persze a város minden porcikáját átjáró tangónak köszönheti. Utazás a különleges hangulatú San Telmo negyedbe,az egyik legrégebbi városrészbe, ahol egykoron Pedro de Mendoza spanyol aranyvadász az első települést alapította 1536-ban Santa Maria de Buan Ayre néven. A következő megálló a La Boca negyede, Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsokezrei építették itt fel otthonaikat. Fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói. Ebéd egy helyi étteremben (italfogyasztás nélkül), majd visszautazás a szállodába. Este szabadprogram. Szállás Buenos Airesben.3. nap o Buenos Aires (Argentína)

Egész napos ,,Fiesta Gaucha" fakultatív kirándulás: látogatás az argentin pampákra. Utazás egy jellegzetes argentin farmra, ahol ismerkedés a vidéki élettel. A házias ebéd során a vendégek megkóstolhatják az ízletes argentin grill ételeket és bort, a parrillada fogásait, miközben zenés folklór műsor szórakoztatja őket . Ezt követően, a tehénpásztorok, más néven gaucho-k tartanak bravúros lovasbemutatót. A program után visszautazás Buenos Airesbe. Este vacsora egy helyi étteremben, melyet az egyik híres tangó show megtekintése követ. Szállás Buenos Airesben.4. nap o Buenos Aires (Argentína)

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd az argentin főváros északi látnivalóinak megtekintése félnapos városnézés keretében. Az elegáns Retiro és Recoleta negyedek, majd a San Martín tér megtekintése, ahol Jorge Luis Borge, az argentinok híres írója tette sétáit. Az Alvear Avenue elegáns üzletei és palotái után a Nuestra Se?ora Del Pilar bazilika megtekintése kívülről, mely Buenos Aires egyik legrégebbi, még a gyarmati időkből származó temploma. Végül látogatás a Recoleta temetőben, ahol Eva Peron sírja is áll. Utazás a modern és nyüzsgő Palermo negyeden áthaladva, ahol a Latin-Amerikai Művészetek Múzeuma (MALBA) - a földrész egyik legjelentősebb kulturális központja is található. A program után transzfer a kikötőbe, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.5. nap o Buenos Aires (Argentína)

Pihenés a hajón teljes panziós ellátással. A hajó estig a kikötőben tartózkodik, amikor megkezdi útját Uruguay partjai felé.6. nap o Montevideo (Uruguay)

A két hatalmas szomszéd, Brazília és Argentína közé ékelődött be a parányi Uruguay, Dél-Amerika második legkisebb országa. Az ország lakóinak több, mint fele a fővárosban él. Az 1726-ban alapított Montevideo élénk, eklektikus, kozmopolita város, a kereskedelemi és a felsőoktatási központ is egyben. A gyarmatosítás a korabelitől az art deco-ig terjedő építészeti stílusok, a spanyol, a portugál, az olasz, a francia és a brit hatás egészen különös karaktert ad a fővárosnak. A félnapos tervezett fakultatív kirándulás a kikötőből indulva a város szívébe vezet, ahol panorámás városnézés keretében a Ciudad Vieja negyedben található Solís színház, a katedrális és a Torres García múzeum tekinthető meg. A város legnagyobb teréhez érve a Plaza Independencia oldalán álló fekete márványból készült José Artigas Gervasio Mauzóleum megtekintése, melynek tetején a nemzeti hős szobra látható.
A Prado Park a helyiek kedvelt botanikus kertje, amely a növényritkaságokon kívül történelmi épületeket is rejt. A Batlle y Ordonez Park a centenáriumi stadionról nevezetes, itt rendezték a futball történetének első világbajnokságát 1930-ban. A focimúzeumban az uruguay-i sportrelikviák, köztük a két VB győzelmük emléke tekinthető meg.
A 20 km-es Rambla mentén csodás strandok váltják egymást.
Visszatérés a tengerparton haladva a hajóra, ahol vacsora és szállás.7. nap o Tengeren

A vízen töltött nap remek alkalmat nyújt a Sapphire Princess gazdag szolgáltatásainak megismerésére. Fedélzetén kimagasló színvonalú étkezési lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére. A főéttermek büféválasztékában mindenki rálel az ízlésének megfelelő fogásokra. Napközbeni falatozásra pizzéria, amerikai stílusú hamburgerező, fagylaltozó áll rendelkezésre. Felár ellenében különleges á la carte éttermek igazi ínyencségekkel várják a gourmand vendégeket. Legyen szó továbbá sportokról, relaxálásról vagy esti szórakozásról, a Sapphire Princess fedélzetén minden vendég megtalálja a neki tetsző elfoglaltságokat.8. nap o Puerto Madryn (Argentína)

Az angliai ipari forradalom idején walesi telepesek vándoroltak Argentínába. Egy csoportjuk Patagóniába hajózott és a Mimosa hajó fedélzetén ért partot a mai város területén, 1865-ben megalapítva Puerto Madryn kis városát. A patagóniai élet azonban nem volt könnyű, kezdetben barlanglakásokban laktak a telepesek. A hideg telek és szüntelen szelek ellenére a walesiek túlélték a viszontagságokat, örökségük ma is megtekinthető a városban és környékén, mely Dél-Amerika egyik legnagyobb madár- és emlős költőhelye, a Tombo National Reserve kapuja.
Fontos: Patagóniában a hőmérséklet erősen ingadozik. Réteges, meleg öltözet, vízálló kabát és túrabakancs, valamint sapka és kesztyű viselése javasolt. A Puerto Madryn-on kívüli, a kirándulás által is érintett utak nem kiépítettek, göröngyösek és porosak.
Kerüljön közel a természethez az egész napos tervezett fakultatív kirándulással Punta Ninfasba, és tekintse meg a magellán pingvineket. Kb. másfél órás utazás a kikötőből az El Pedral Ranch-re, az egykori birkafarmra, melynek partvonala a Magellán-pingvinek kolóniájának ad otthont. Átszállva egy másik járműre tovább utazás a part közelébe, ahol a parti homokos föveny sétával érhető el: ez a fenséges Magellán-pingvinek otthona. A látogatás során kis szerencsével elefántfókák, oroszlánfókák és madarak, például déli óriássármányok és sziklakormoránok tűnhetnek fel. Séta a járműhöz, majd visszautazás El Pedralba, ahol egy finom és kiadós patagóniai grillezett bárányebéd várja a résztvevőket (italfogyasztás nélkül). Az ebédet követően festői tájak mentén visszautazás a kikötőbe. A túra körülbelül 2 órás gyaloglást tartalmaz egyenetlen felületeken, ezért nem ajánlott a nehezen járó vendégeknek.9. nap o Tengeren

A Sapphire Princess fedélzetén remek esti szórakozási lehetőségek állnak rendelkezésre. A színházterem esti műsorai és musicaljei színvonalas és igényes kikapcsolódást jelentenek mindenki számára. A táncolni vágyók, de akár a karaoket kedvelők is megcsillogtathatják tehetségüket, a kihívást kedvelők a Princess Casinóban tehetik próbára szerencséjüket.10. nap o Falkland-szigetek (Stanley)

A Falkland- szigetek az Egyesült Királyság saját kormányzású tengerentúli területe. Stanley város kikötője a sziget széljárta keleti csücskében, az egyik legcsapadékosabb részén található és 1845 óta a Falkland-szigetek fővárosa. A Föld egyik utolsó érintetlen tájaként nem csoda, hogy a Falkland-szigetek tiszta tengerpartjaival és kristálytiszta vizeivel több száz vadfaj otthona. A világ minden tájáról érkeznek ide biológusok, természettudósok és fotósok, hogy megfigyeljék a szamárpingvinek természetes élőhelyét.
Lenyűgöző természeti és vadvilági megfigyelésekben bővelkedik a félnapos tervezett fakultatív kirándulás, mely Kelet-Falkland-sziget gyönyörű tájain keresztül vezet Bertha strandjára. Ez az érintetlen, félreeső, fehér homokos strand egy látványos partszakaszon található, ahol az óceáni és vízi élővilág harmóniában él egymással. A túra egyórás utazással kezdődik a sziget főútján, geológiai kőmaradványok mentén, melyet még maga Charles Darwin katalogizált. Ezt követően kb. 30 perces utazás következik egyenetlen terepen a Bertha's Beach-hez, mely egy pingvinkolónia otthona, és rengeteg egzotikus vízimadár élőhelye. Ezenkívül a RAMSAR helyszín megkülönböztetést is viseli kifogástalan növényvilága miatt, több mint 80 különböző virágos növényével, beleértve a nemzeti virágot, a Pale Maident. Egyórás szabadidő a szélfútta tengerparton, majd visszautazás a kikötőbe.
Megjegyzés: a köves, sziklás úton közlekedés miatt nyak-, és hátfájós utasoknak ezt a kirándulást nem ajánljuk. Meleg ruha, széldzseki, sapka és kényelmes cipő ajánlott.11. nap o Cape Horn - hajózás a part közelében

A Föld legszélsőségesebb területe, az Antarktisz (Déli-sarkvidék) nagyrészt a déli sarkkörtől délre helyezkedik el, és a Déli-óceán veszi körül. Az elszigetelt kontinens területe mintegy 14,2 millió km?. Partvonala mentén szokatlan formájú úszó jéghegyek, kékes gleccserek, fenséges hegycsúcsok és meredek jégselfek figyelhetők meg. Legnagyobb félszigete az Antarktiszi-félsziget, ami a kontinens északnyugati részén nyúlik ki az Atlanti-óceán és Dél-Amerika irányába. Hajózás az Antarktiszi-félsziget partjainál. A hajózás során kiszállásra nincs lehetőség; míg a hajó lassan halad a festői partok és tájak mentén, a fedélzeten tájékoztatást kapnak az utasok a látott helyekről, érdekességekről. A magas hegyek, fjordok és gleccserek uralta táj az Antarktisz legnagyobb félszigete. A félsziget tundráját az Antarktisz "legenyhébb" éghajlata jellemzi, ezért jégmentes területei néhány ritka növény, mint az antarktiszi sédbúza és a felemás virágú szegfű egyedüli otthonául szolgálnak. A félszigetet körülvevő jeges vizek különféle fókák, pingvinek és tengeri madarak természetes élőhelyei. Élvezze a festői körutazást a világ legtávolabbi részén, ebben a fagyos természet uralta, lélegzetelállító szépségű csodaországban!12. nap o Ushuaia (Argentína, Tűzföld)

Magellán Tierra del Fuego, azaz a tűz földje névvel illette a vidéket, miután meglátta a beárnyékolt szigetcsoport mögül felragyogó napsugarakat. Azonban több mint 300 évig ez a név félelmet keltett a tengerészekben. Az ordító ellenszél, a hegyes-sziklás tengervíz és partvonalak gyakran hirtelen véget vetettek a tengeri hajóutaknak. A korábban büntetés végrehajtási telephelyként szolgáló Ushuaia napjainkban a vadregényes, hófödte csúcsoktól díszes, jeges vizű Beagle-tengerszoros kapuja.
A félnapos tervezett fakultatív kirándulás Ushuaia-ban kezdődik, a világ legdélebbi városában. Tűzföld fő szigetének déli partján, egy öbölben fekszik, északról a Martial-hegység öleli körül, délről pedig a Beagle-csatorna vize határolja." Világvége" turisztikai látványosságai közé tartozik a Tűzföld Nemzeti Park és a Lapataia-öböl. A vadvilág látnivalói az itt élő pingvinek, fókák, és kardszárnyú delfinek. A hegycsúcsokat egész évben hó fedi, és a gleccserek egészen a tengerig lenyúlnak.
Barangolás Földünk e nagyon távoli, zord vidékén, ahol a legnagyobb élményt az érintetlen természet felfedezése jelenti. A kényelmes kirándulás során gyönyörű tájakban gyönyörködhetnek. Az Ensenada-öbölnél tartott megálló során egyik ámulatból a másikba eshetnek. Pihenő a Roca-tó közelében lévő látogatói központnál, ahol egy kiállítás tekinthető meg a tűzföldi indiánokról. Az utazás végcélja a szép Lapataia-öböl, ahol egy nagy tábla jelzi azt a helyet, ahol véget ér a Buenos Airesből induló Pánamerikai főútvonal. A kirándulásra víz-, és szélálló dzseki és kényelmes cipő ajánlott. A kirándulás során a járművek nem légkondicionáltak.
A program végén visszautazás a hajóra, ahol vacsora és szállás.13. nap o Punta Arenas (Chile)

A chilei Punta Arenas dombok tetejére épült, a Magellán-szorosra nyíló kilátással. A Panama-csatorna kialakítása előtti időkben ez volt a Horn-fok felé tartó hajók fő kikötőhelye. Gazdag természeti erőforrásainak köszönhetően a mai napig virágzó város. Patagónia chilei területeinek egyik kapuja, ahol fjordok szövevénye, folyók, sztyeppék, az északi területeken hegyek találhatók. Tőle délre terül el a hatalmas "jégtömb", az Antarktisz. Igazán különleges félnapos tervezett fakultatív kirándulás veszi kezdetét a Magellán-pingvinek híres lakókörzetébe. A pingvinfajta nevét Ferdinand Magellánról kapta, aki 1519-ben elsőként látta meg őket. Rövid autóbuszos utazás után egy kellemes, 2 órás hajókázásra kerül sor a Magellán-szoroson észak felé haladva a Magdalena-szigetig. Százezrével fészkelnek itt e kedves, totyogó, de villámsebesen úszó madarak. Közepes méretűek, 70-76 centiméteres magasságot érhetnek el, fekete és fehér színben pompáznak. A szigeten természetes környezetükben ismerhetők meg az állatok, ahogy a kopár, bokros területen, bokrok alatt és a földbe vájt üregekben fészkelnek. A párzási és tojó időszak novembertől januárig tart. Általában két tojást raknak, amelyeket 40 napig melengetnek, mire kibújnak a pihés pingvinfiókák. A területen a pingvin ,,az úr", ezt parkőrök felügyelik, és ha úgy látják, hogy egy pingvin át szeretne sétálni a látogatók számára kijelölt úton, akkor bizony a pingviné az elsőbbség.
Megjegyzés: a hajókirándulás során a tenger viharossá válhat, így az erre érzékeny utasokat megviselheti. A rezervátumban a szolgáltatások, mosdók száma korlátozott. Mivel a hajó a parttól távolabb tud lehorgonyozni, így kishajóval szállítják partra az utasokat. A partraszállás rámpákon keresztül történik, ezért mozgásszervi betegségben szenvedőknek fokozott figyelem szükséges. A kirándulás során használt közlekedési eszközök nem légkondicionáltak.14. nap o Amalia gleccser (Chile) - hajózás a part közelében

A dél-patagóniai jégmező 10 000 évvel ezelőtt egész Dél-Chile területét lefedte. Ma ez a régió a dél-chilei csendes-óceáni partvidék fjordjait foglalja magában, melyek déli irányban egészen a Tűzföldig és a Magellán-szorosig terjednek. Miközben Chile legendás öbleinek csillogó vizein hajóznak, hófödte hegycsúcsok, fenséges erdők és látványos, kék árnyalatú gleccserek láthatóak a part mentén. Az érintetlen táj tele van drámai sziklaképződményekkel és rengeteg vadon élő állattal.15. nap o Tengeren

A Sapphire Princess fedélzetén megannyi sportolási lehetőség: fitneszterem aerobikkal, sportpálya kosár- és röplabda lehetőséggel gondoskodik az utasok fittségéről. A teljes feltöltődésre vágyók a Lotus Spa kényeztető kezeléseivel és masszázsaival frissülhetnek fel, melyek térítés ellenében, előzetes bejelentkezéssel vehetők igénybe. A teljes kikapcsolódásra vágyók számára a tengeren töltött napokon a The Sanctuary lehet a tökéletes választás. A nyugalom szentélyén a felnőtt vendégek hűsítő italok, könnyű falatok és frissítő masszázs mellett pihenhetnek és kapcsolódhatnak ki akár egy jó könyv társaságában. A The Sanctuary térítés ellenében látogatható.16. nap o Puero Montt (Chile)

Puerto Montt Chile csodálatos tóvidékének kapuja, ahol hófödte vulkánok magasodnak az alacsony dombok között elterülő alpesi völgyek között. Gleccserek vájták ki ezt a terület, melyet ma a tóvidék ural. A környék vonzotta a német bevándorlókat, és hagyatékukat ma láthatjuk Puerto Varas ápolt rózsakertjeiben, Chile ,,német falvaiban", például Frutillar, és Puerto Montt takaros erkélyein A több mint 130 000 lakos ellenére Puerto Montt megőrizte kisvárosi hangulatát. Megjegyzés: Puerto Montt közelében horgonyoz le a hajó, a partra szállítás tenderhajók igénybevételével történik.
Egész napos tervezett fakultatív kirándulás a tóvidékhez. A hófödte Osorno vulkán látképe kíséri a kb. másfél órás utazást a gyönyörű Petrohue-vízeséshez. Útközben szerencsével megpillanthatnak egy szarvast, szürke rókát vagy kis hegyi majmot is. Következő megálló egy kézműves piac a bájos Puerto Varas városában. A Llanquihue-tó partján nyugvó Puerto Varast német bevándorlók alapították több mint 150 évvel ezelőtt. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás Frutillar faluba, mely máig őrzi germán örökségét. Itt megtekinthető a Német Gyarmati Múzeum, mely bemutatja, hogyan éltek a város korai telepesei. A kirándulás végén visszatérés Puerto Monttba. (A vulkán láthatósága az időjárási viszonyoktól függ. A közlekedési eszközök nem légkondicionáltak.)17. nap o Tengeren

Közeledve Chile fővárosa felé az utolsó nap a pihenésé és a kikapcsolódása a Sapphire Princess fedélzetén.18. nap o Santiago (San Antonio), Chile

A tetejükön színes házaktól díszes sziklás hegyek és kanyargó tengerparti dűnék közé beékelődött nyüzsgő város, San Antonio Chile központi völgyének és fővárosának, Santiagónak a kapuja. Santiago de Chile 7 milliós lakosságával a Chile középső részén fekvő völgyben terül el, melyet keletről a hófödte csúcsokkal rendelkező Andok láncai, nyugatról a Csendes-óceán tengerpartja övez. Területét a Mapocho folyó szeli át. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Kirándulás autóbusszal a rövid távolságra lévő Isla Negra-ba, az 1971-ben irodalmi Nobel-díjjal jutalmazott chilei költő és író, Pablo Neruda életének egyik fontos helyszínére. Chile nemzeti költője, ki a Neruda nevet Jan Neruda cseh költő után vette fel, Santiago de Chilében született, de élete és diplomáciai küldetései során számos külföldi országban élt és alkotott. Isla Negra-ban a költő egyik legkülönlegesebb háza és utolsó feleségével, Matildával közös sírja látható. A nem mindennapi, sziklára épült ház csodálatos óceánparti fekvése mellett berendezésével is lenyűgözi a látogatókat. A ma múzeumként működő házban a költő személyes tárgyainak legnagyobb gyűjteménye, az őt egykor körülvevő és munkásságát inspiráló emlékek: hajóorr-szobrok, üvegbe zárt hajóminiatűrök, kagylók, pipák, régi cipők és megannyi relikvia látható. A ház története 1937-ben kezdődött, amikor Pablo Neruda Európából visszatérve megfelelő környezetet keresett nagy műve, az amerikai történelemről és természetről szóló ,,Canto General" megírásához. A helyet eredetileg ,,Las Gaviotas" -nak hívták, ám Neruda a tengeri sziklák fekete színéről Isla Negrá-nak nevezte el azt. A lenyűgöző természeti környezet és a tenger a költészet mitikus színterévé varázsolta a helyszínt. Az eklektikus és megkapóan személyes Isla Negra Múzeum megtekintése után ízletes ebéd egy helyi étteremben, majd utazás autóbusszal a kb. 100 km-re lévő Santiago de Chilébe, a fővárosba. A különleges fekvésű, völgyben fekvő és az Andok hósipkás hegyei által körölölelt város Dél-Amerika egyik legérdekesebb nagyvárosa, mely számtalan lehetőséget nyújt természetközeli, szabadtéri tevékenységekre és kikapcsolódásra is. Építészetében a régi gyarmati stílusú emlékek és a legmodernebb épületek alkotnak izgalmas elegyet. A város felett 880 méter magasan emelkedő San Cristobal hegyre felvonóval juthatnak fel, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a mélyben nyújtózkodó városra és a környező hegyekre. A felvonóval történő visszautazást követően utazás a Plaza de Armas-ra, a koloniál főtérre, a város egyik legrégebbi pontjára, mely számos fontos és érdekes épületnek ad otthont: többek között a katedrálisnak, a városháza épületének, a központi postaépületnek és a Nemzeti Történeti Múzeumnak is. Az utazás a Palacio de la Moneda komplexumban folytatódik, mely ma az elnöki székhely, végül a Bernardo O'Higgins Avenue-n haladva a város kereskedelmi, kulturális és pénzügyi negyede vehető szemügyre.
A szálláshely elfoglalása Santiago de Chilében.19. nap o Santiago de Chile

Reggeli után egész napos kirándulás keretében a festői Valparaiso régió legszebb látnivalóinak felfedezése borospince látogatással és borkóstolóval. Indulás autóbusszal a szállodától a tengerparti hegyek (Cordillera de la Costa) dúsan zöldellő völgyein át. A festői út a termékeny Curacaví- és Casablanca-völgyeket is érinti. Chile a világ legjobb bortermelő országainak élbolyában van, szőlőtermesztése és borkészítése közel fél évszázados hagyományra tekint vissza. Az első szőlőtőkét 1548-ban ültették spanyol telepesek. Az országban az 1800-as években terjedtek el a francia szőlőfajták, melyek közül a sauvignon blanc és a cabernet sauvignon a legfőbb. A Casablanca-völgyben látogatás a Casas del Bosque borospincében, mely 235 hektárnyi túlnyomórészt fehér: chardonnay, rizling és sauvignon blanc szőlőfajtával, valamint a kék szőlőfajták közül a syrah és a pinot noir fajtával rendelkezik. A Carmén?re ultraprémium és a Cabernet Sauvignon vörösborai a Rapel és a Maipo völgyek szőlőiből származnak. A szenvedélyt és a szakma iránti elhivatottságot filozófiájának tekintő pincészetből a borok 80% -át több mint 50 országba exportálják, a fennmaradó 20% -ot pedig az országon belül szállítják. A borospince-látogatást egy érdekes, a völgyről és a borkészítésről szóló film megtekintésével kezdik a résztvevők, majd eljutva a pincészetbe négy fajta bor kóstolására is alkalom nyílik. Ezután utazás az UNESCO világörökségi helyszíneit gazdagító Valparaíso városába, mely amellett, hogy Chile kulturális fővárosa, fontos kereskedelmi kikötő és haditengerészeti központ, valamint nyüzsgő és bohém egyetemi város. Óceánparti fekvése miatt nevezik a Csendes-óceán ékkövének is. Színes házai, bájos törtélelmi kikötője felejthetetlen látnivalókkal ajándékozza meg az utazókat. Panoráma városnézés során a főbb látnivalók - a Nemzeti Kongresszus, az O'Higgins park, az Itália park, a Victoria és Sotomayor terek, valamint a Muelle Prat rakpart érintésével. Útközben ebéd. A program után visszatérés autóbusszal a kb. 115 km-re található Santiago de Chilébe, ahol szállás.20. nap o Santiago de Chile

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Transzfer a repülőtérre, elutazás a kora délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Budapestre.21. nap o Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

Minimum létszám: 16 fő

Időpont: 2024. március 1-21.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Buenos Aires és Santiago de Chile - Budapest útvonalon turista osztályon
   

 • transzferek autóbusszal
   

 • 2 éjszakai szállás a hajóút előtt helyi négycsillagos szállodában kétágyas szobában Buenos Airesben reggelivel
   

 • 14 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
   

 • teljes ellátás a hajóút során
   

 • kikötői illeték
   

 • 2 éjszakai szállás a hajóút után helyi négycsillagos szállodában Santiago de Chilében kétágyas szobában reggelivel
   

 • 2 félnapos kirándulás Buenos Airesben a programban jelölt ellátással
   

 • részvétel egy esti tangó előadáson
   

 • 2 egésznapos kirándulás Santiago de Chilében a programban jelölt ellátással
   

 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   

 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   

 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díj nem tartalmazza


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   

 • útlemondási biztosítás
   

 • fakultatív programok
   

 • szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
   

 • italcsomag a helyszínenA Princess Plus vagy Princess Premier csomagok előzetes megrendelése esetén a kötelező szervizdíjat a hajón nem kell a helyszínen kifizetni.

Argentínában és Chilében a borravaló mértéke 25-25 USD, összesen 50 USD/fő, mely a helyszínen fizetendő.

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.Szállás:SAPPHIRE PRINCESSA Sapphire Princess nyugodt légköre és kifinomult szolgáltatásai tökéletes összhangban vannak az elsősorban Ázsia és Európa partvidékeit felfedező egzotikus útvonalakkal és különleges helyszínekkel. A Sapphire Princess hajója ,,tudja", hogy mivel kedveskedjen utasainak: a sikeres hajóúthoz nélkülözhetetlen, változatos és minőségi étkezés, a sok és különféle szórakozási lehetőség, valamint a kellemesen pihentető légkör meghatározó hangsúlyt kap a hajó fedélzetén. Az először 2004-ben vízre bocsátott hajó több felújításon is átesett, hogy a mai kor elvárásainak megfelelő, modern felszereltséggel és szolgáltatásokkal várja vendégeit. A legfrissebb, 2018-ban történt részleges felújítást követően a Sapphire Princess szobatípusai az új Club-Mini Suites kategóriával, gazdagodtak, továbbá megújult a Lotus Spa- és fitneszközpont is. Az ágymatracokat a ,,Princess Luxury Bed" különlegesen kényelmes, egyedi kialakítású ágyai váltották fel, hogy az utazóknak még pihentetőbb alvásban legyen részük. A színházteremben új 270 paneles LED fallal teszik még látványosabbá a kiválasztott előadásokat. 2018. májusában pedig műsorra tűzik fedélzetén a Princess-flotta egyik legszínvonalasabb előadását, a ,,Bravo"-t, mely a pop, az opera és a musical ötvözete szoprán vendégművészek és élőzenekar előadásában. A kellemes éttermek, a The Piazza forgataga, a The Sanctuary nyugalma, vagy a Movie Under The Stars legújabb moziélménye, egy izgalmas kaszinózás vagy egy ellazító masszázs mind hozzájárul a Princess-élményhez. A víz és a nap szerelmeseinek medencék, hot tubok és napozó teraszok állnak rendelkezésre. Sportolásra az aerobic terasz és a már említett korszerű fitneszközpontban van lehetőség. A sportpályán kosárlabdázni és röplabdázni lehet. Felár ellenében igénybe vehető szolgáltatások a fedélzeten: éttermi fogyasztás a főéttermen és a büfééttermen kívül, Spa és wellness szolgáltatások (fitneszterem kivételével), szépségközpont szolgáltatásai, kaszinó, ajándéküzletek, internet, fotó és videó szolgáltatás, mosoda szerviz.

Sapphire Princess szolgáltatások


 • Seawalk sétány az óceán felett

 • medenceparti, szabadtéri mozi "Movies Under the Stars"

 • Sanctuary- relaxációs szalon kizárólag felnőtt utasok számára

 • 4 medence

 • 8 pezsgőfürdő

 • edzőterem és futópálya

 • Lotus spa és fitneszközpont

 • bárok, éttermek, pizzéria

 • 24 órás szobaszerviz

 • kaszinó

 • gyermek- és tinédzserklubok

 • internet kávézó

 • éjszakai mulató

 • esküvői kápolna

 • művészeti galériaTechnikai adatok


 • 2 670 fő

 • 115 875 t

 • 290 m / 62 m

 • 18

 • 1 337

 • 22 csomó

Szobák:BELSŐ KABIN

A 15 m2 -es ízlésesen berendezett belső kabinok minden kényelmi szolgáltatással és gazdag felszereltséggel rendelkeznek. Egyes kabinok kihúzható pótággyal is rendelkeznek, így 3. és 4. személy elhelyezése sem jelent gondot.

Minden belső kabin rendelkezik a következő felszereléssel és szolgáltatásokkal: két különálló ágy, mely franciaággyá alakítható*
 • fürdőszoba zuhanyzóval

 • fürdőszobai piperecikkek (sampon, hajbalzsam, testápoló)

 • 100% egyiptomi pamut ágynemű

 • műholdas TV, hűtőszekrény, hajszárító, szobaszéf, telefon és íróasztal, beépített szekrény

 • 110/220 AC áram amerikai és európai aljzatok

 • napi takarítás

 • esti szobaszerviz (ágyazás, frissítő takarítás apró figyelmességgel)
*a konfiguráció függvényében egyes esetekben a két ágy nem összetolható.Külső kabin

A 13-20 m2 alapterületű panorámaablakos kabinból csodás kilátás nyílik az óceánra és ezen kívül is számos komforttal rendelkezik. A stílusos lakóegységben további fők elhelyezése is megoldható, kihúzható kanapéágyon 3. és 4. fő is kényelmesen alhat.

Minden óceánra néző kabin rendelkezik a következő felszereléssel és szolgáltatásokkal:
 • óceánra néző panoráma ablak

 • két különálló ágy, mely franciaággyá alakítható*

 • fürdőszoba zuhanyzóval

 • fürdőszobai piperecikkek (sampon, hajbalzsam, testápoló)

 • 100% egyiptomi pamut ágynemű

 • műholdas TV, hűtőszekrény, hajszárító, szobaszéf, telefon és íróasztal, beépített szekrény

 • 110/220 AC áram amerikai és európai aljzatok

 • napi takarítás

 • esti szobaszerviz (ágyazás, frissítő takarítás apró figyelmességgel)
* konfiguráció függvényében egyes esetekben a két ágy nem összetolhatóBalkonos kabin

A kellemes és impozáns balkonos kabinok elegánsak, teraszukon kényelmes bútorokkal. A 20 m2 -es praktikus elrendezésű kabinokhoz egy közel 4 m2 -es terasz is tartozik, ahonnan mesés kilátásban gyönyörködhetnek az utasok. Egyes kabinok kihúzható pótággyal is rendelkeznek, így egészen 4 fősre bővíthető a lakóegység.

Minden balkonos kabin rendelkezik a következő felszereléssel és szolgáltatásokkal:
 • tágas terasz modern bútorozással

 • két különálló ágy, mely franciaággyá alakítható*

 • fürdőszoba zuhanyzóval

 • fürdőszobai piperecikkek (sampon, hajbalzsam, testápoló)

 • 100% egyiptomi pamut ágynemű

 • síkképernyős műholdas TV, hűtőszekrény, hajszárító, szobaszéf, telefon és íróasztal, beépített szekrény

 • 110/220 AC áram amerikai és európai aljzatok

 • napi takarítás

 • esti szobaszerviz (ágyazás, frissítő takarítás apró figyelmességgel)
*a konfiguráció függvényében egyes esetekben a két ágy nem összetolható.Fedélzetek, térkép

Szolgáltatások:

Dél-Amerika ezer arcú, változatos kontinense a lenyűgöző természeti szépségek birodalma. Patagónia végtelen tájai és érintetlen vidéke, Tűzföld - a ,,világ vége", a Déli-sarkvidék és a Horn-fok jégvarázsa, valamint a ritkán látott sarkköri állatvilág közeli megfigyelése életre szóló élményekkel ajándékozza meg az utazót a hajóút során. A kis- és nagyvárosok Dél-Amerika színes kultúrájába engednek bepillantást, legyen szó akár a lehengerlő Buenos Airesről, ,,el paisito", vagyis Uruguay elbűvölő fővárosáról, Montevideóról, Chile csodás óceánparti településeiről vagy a nem mindennapi fekvésű Santiago de Chiléről. A különleges útvonal a Sapphire Princess hajójának kényelmében fedezhető fel. 

Az ár tartalmazza:


Csoportos hajóútHajótársaság: Princess CruisesHajó: Sapphire PrincessIndulás: Buenos Aires, Argentína2024. március 1-21.


Az ár nem tartalmazza:

A tervezett fakultatív programok

Fakultatív program ára (Buenos Airesből), min.10 fő előzetes jelentkezése esetén:

o ,,Fiesta Gaucha" program ebéddel: 135.000 Ft/fő

Hajós fakultatív programok irányárai (a fakultatívkirándulásokra minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt, aki tolmácsolja a helyi idegenvezető által mondottakat).
A végleges árak kb. indulás előtt 60 nappal kerülnek meghatározásra.

o Montevideo: 40 000 Ft/fő
o Puerto Madryn: 158 000 Ft/fő
o Falkland-szigetek: 125 000 Ft/fő
o Ushuaia: 89 000 Ft/fő
o Punta Arenas: 130 000 Ft/fő
o Puerto Montt: 99 000 Ft/fő

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.A kötelező szervizdíj fizetése a helyszínen történik, ennek díja kb. 232,- USD/fő.

Felár ellenében kétféle csomagot választhatnak az utasok, melyek az italcsomag és a wifi mellett már a szervizdíjat is tartalmazza a hajós utazás időtartamára. A csomagot a kabinban lakók mindegyikére előzetesen meg kell vásárolni (legkésőbb utazás előtt 35. napig):

Princess Plus csomag felára: 380 000 Ft/fő/14 éjszaka (Princess étkezés, szállás, szórakozási és sportolási lehetőségek, Medallion Class élmény, PLUS italcsomag (napi 15 alkoholos ital 15 USD/db értékig, korlátozás nélküli nem-alkoholos ital fogyasztás, beleértve a speciális kávékat és teákat is. Tartalmazza a 18%-os szervízdíjat is, WIFI, egyszerre 1 eszköz/utas, fedélzeti borravaló, napi 2 prémium desszert, 2 fizetős fitness óra/út, korlátlan juice bár fogyasztás)

Princess Premier csomag felára: 505 000 Ft/fő/14 éjszaka (Princess étkezés, szállás, szórakozási és sportolási lehetőségek, Medallion Class élmény, PLUS italcsomag (napi 15 alkoholos ital 20 USD/db értékig, korlátozás nélküli nem-alkoholos ital fogyasztás, beleértve a speciális kávékat és teákat is. Tartalmazza a 18%-os szervízdíjat is, WIFI, egyszerre 4 eszköz/utas, fedélzeti borravaló, korlátozás nélküli prémium desszert fogyasztás, az összes fizetős fitness óra, korlátlan juice bár fogyasztás, 2 alkalommal speciális éttermi vacsora/út, fotós csomag - korlátlan digitális felvétel és 3 print, ingyenes részvétel a Princess Prizes szerencsejátékban, értékes nyereményekért, ajándék kiegészítő a Medallionhoz, foglalt ülés a színházban - csak ún. Production Show előadások esetében)

További érintett desztinációk: Hajóutak - Dél-amerikai hajóutak - Dél-amerikai hajóutak
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsoként értesüljön újdonságainkról és akcióinkról!