Az Égei-tenger gyöngyszemei - all inclusive csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2024.05.16-25.

Időpont: 2024-05-16, Földközi-tengeri hajóutak , Kelet-Mediterrán hajóutak
Kategória: Időtartam: Ár:

Kétágyas szoba franciaággyal kétágyas belső kabinban 9 éj 719000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal kétágyas belső kabinban

Kétágyas szoba külön ággyal kétágyas belső kabinban 9 éj 719000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal kétágyas belső kabinban

Kétágyas szoba franciaággyal kétágyas külső, ablakos kabinban 9 éj 809000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal kétágyas külső, ablakos kabinban

Kétágyas szoba külön ággyal kétágyas külső, ablakos kabinban 9 éj 809000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal kétágyas külső, ablakos kabinban

Kétágyas szoba franciaággyal külső, balkonos kabinban 9 éj 889000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal külső, balkonos kabinban

Kétágyas szoba külön ággyal külső, balkonos kabinban 9 éj 889000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal külső, balkonos kabinban

Leírás

Leírás:

Hét éjszakás hajóutunk során az Égei-tenger partvidéke és szigetei között kalandozunk. A görög és a török szárazföld között húzódó tenger számtalan felfedeznivalót rejt, hiszen a partjai mentén kialakult több évezredes kultúrákban is fontos szerepet játszott. Utunk során kikötünk Észak-Görögország legnagyobb városában, Thesszalonikiben, ellátogatunk a világ 7 csodája között számon tartott efezoszi Artemisz templomhoz. Krétán megismerkedünk Európa legősibb civilizációjával, majd barangolunk Szantorini és Míkonosz romantikus utcáin is. Utunkat pedig a számtalan emléket rejtő Peloponnészoszi-félszigeten tett kirándulással zárjuk.

A Celestyal Cruises hajótársaság az utóbbi években több rangos elismerést is kapott: a Földközi-tenger vidékének egyik legsikeresebb és legkedveltebb hajótársaságának elődjét még 1935-ben alapították Cipruson. Hajói kisebbek és családiasabbak a megszokott óriás óceánjáróknál, ezért szűkebb kikötőkben is elférnek. A változatos étkezési és szórakozási lehetőségek azonban ugyanúgy biztosítottak, mint nagy testvéreiken.

Az 55 000 tonnás Celestyal Journey 2023. szeptember elején szállt tengerre. A flotta új tagja kényelmes kabinokkal, éttermekkel, bárokkal, fitnesz és wellness részleggel, figyelmes személyzettel várja utasait, pihentető kikapcsolódást biztosítva a tartalmas kirándulások után.

Az utazás kiemelt értékei:

 • Izgalmas és tartalmas útvonal az Égei-tengeren
 • Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
 • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számos szórakozási lehetőség a Celestyal Journey fedélzetén
 • All inclusive ellátás a hajón: étkezések, Classic italcsomag, fedélzeti programok, borravaló
 • Efezosz kirándulás a részvételi díjban
 • Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


Programok:
 

május 16. csütörtök
Elutazás Budapestről Athénba a Wizz Air közvetlen járatával (6:55-10:00). Megérkezés után transzfer a belvárosba, és ismerkedés a görög főváros jelképével, az Akropolisszal. Görögországban számos akropoliszt, fellegvárat találunk, de méretei és kivitelezése miatt az athéni a legismertebb. Felkeressük többek között a Parthenont, Pallasz Athéné templomát; a kariatidákkal (nőalakú oszlopok) díszített Erechteiont; Niké templomát; Zeusz szentélyét és Dionüszosz színházát.
Délután transzfer Glyfada városrészbe, ahol két éjszakai szállásunk lesz: Seaview Hotel****. A szálloda Athén kedvelt tengerparti külvárosában, éttermek, üzletek közelében található, néhány perces sétára a tengertől. Éttermében - melynek nyitott, kerti részében is étkezhetünk -  a helyi, a mediterrán és egyéb nemzetközi fogások között válogathatunk. Kényelmes szobái saját fürdőszobával, széffel, minibárral, kávéfőzővel, erkéllyel felszereltek, és ingyenes WiFi hozzáférést biztosítanak.
Felár ellenében vacsora foglalható.

május 17. péntek
Egész nap pihenés, délután félnapos fakultatív kirándulás: Szunion-fok és Poszeidon templom.
Az Attikai-félsziget partja mentén utazunk délre, hogy a Szunion-foknál álló Poszeidon teplom impozáns romjaival ismerkedjünk. A tenger istenének emelt műremek Athén aranykoráról tanúskodik. Ha az időjárással szerencsénk lesz, gyönyörű naplementében is gyönyörködhetünk.
Részvételi díj: 20 000 Ft/fő.

május 18. szombat
Kijelentkezés a szállodából, transzfer Pireuszba. Felszállás a Celestyal Journey fedélzetére, kihajózás 17.00 órakor.

május 19. vasárnap
Thesszaloniki, Görögország (10:00-19:00)

A kozmopolita tengerparti város Görögország 2. legnagyobb települése. A több évszázados kulturális keveredésnek köszönhetően a történelmi emlékek mellett igen változatos kulináris élményeket is garantál az ide látogatók számára.

Nagy Sándor nyomában - egész napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel, ebéddel.
Történelmi kirándulásunk első állomása Pella, amely, amellett, hogy az ősi Macedónia 2. fővárosa volt, Nagy Sándor szülővárosaként is ismert. A Kr. e. 4. századi uralkodó veretlen volt a harcmezőn, és a történelem egyik legsikeresebb hadvezéreként tartják számon. Pella 250 éven át volt az antik görög világ kulturális központja, valamint az uralkodó család székhelye, és talán nem meglepő, hogy Nagy Sándor idején élte fénykorát. A régészeti feltárások nyomán számos középület és mozaikpadlós otthon került napvilágra.
Vergina ad otthont II. Fülöp (Nagy Sándor apja) sírhelyének, melyet arany tölgykoszorú díszít. Megtekinthetjük az uralkodó sisakját és fegyverkészletét, illetve a sírkamra falait borító festményeket.
Részvételi díj: 130 Euró/fő, helyben fizetendő.

május 20. hétfő
Kusadasi (Efezosz), Törökország (13:00-19:00)

Kusadasi kikötője félórányi autóútra található a környék legfontosabb nevezetességétől: Efezosz városa az évszázadok során több kultúra befolyása alatt fejlődött. Megtalálhatjuk itt a Római Birodalom, Hellász, az Ottomán Birodalom és a kereszténység nyomait is.

Az ókori Efezosz - kirándulás magyar idegenvezetővel, részvételi díj tartalmazza.
A szabadtéri régészeti csodaként is emlegetett Efezoszt a görögök alapították Kr.e. 2000 körül. A hegyoldalra épült várost - amely egykor az Égei-tenger egyik fontos kikötője volt - Artemisz istennőnek ajánlották, az istennő tiszteletére épült templomot pedig szintén az ókori világ 7 csodája között tartották számon. Ebből az épületből sajnos csak egy oszlop maradt épen, és bár a hatalmas ásatási területnek eddig csak a 13 %-át sikerült feltárni, mégis sok információval gazdagodhatunk a korabeli szokásokról, életmódról, ahogy felkeressük az Agórát (piactér), az Odeont (zenei kőszínház), Celsus könyvtárát, a márvány borítású főutcát, Scholastica fürdőit, Trajanusz szökőkútját és Hadrianusz templomát.

május 21. kedd
Heraklion (Kréta), Görögország (8:00-19:00)
Kréta Görögország legnagyobb szigete, melyet évszázadok óta legendák és misztikumok öveznek. A Heraklion közelében található Knosszosz adott otthont Európa legősibb civilizációjának, a mínoszi kultúrának.

A Knósszosz Palota és a Régészeti Múzeum - fél napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
Knósszosz az első európai civilizáció, a mínoszi kultúra bölcsője, vallási és politikai központja volt. A görög mitológia szerint a palota alá épült labirintusban szedte eltévedt áldozatait Minotaurusz. Meglátogatjuk a hajdani központi udvart, a tróntermet és az impozáns nagy lépcsőt. Később felkeressük Heraklion régészeti múzeumát, hogy teljesebb képet kapjunk a palotában kapott ismeretekről. Kirándulásunk végét Heraklionban töltjük, szabadidő.
Részvételi díj: 80 Euró/fő, helyben fizetendő.

május 22. szerda
Szantorini, Görögország (7:00 - másnap 00:30)

A romantikus Szantorini szigete a ma ismert formáját egy hatalmas vulkáni robbanás során nyerte el Kr. e. 16 században. A képeslapra illő tájat a macskaköves kis utcák, a fehérre meszelt házak, kék kuplás kis templomok és a mindezeknek festői háteret adó mélykék tenger határozzák meg.

Szantorini esszenciája - egész napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
Ma Szantorini különleges arcait fedezzük fel. A Profitis Ilias (Illés próféta) hegyéről gyönyörködünk a környező tájban, innen szinte az egész szigetet belátni. A hegy legmagasabb pontján találjuk a sziget egyik legrégebbi templomát és kolostorát. Innen indulunk el a legtöbbet fotózott, bájos Oia falu felé, ahol sétát teszünk a fehérre meszelt házak között. Szabadidőnkben lehetőség lesz vásárlásra is.
Következő megállónk a sziget egyik legexkluzívabb borászatánál lesz, ahol kóstolót is kapunk. Majd felkeressük a 11. század óta működő Panagia Episkopi bizánci templomot.
Szabadidő a 400 méter magas Mesa Vouno vulkán lábánál fekvő Kamari tengerparti üdülőhelyen, majd Fírából lanovkával ereszkedünk vissza a kikötőhöz.
Részvételi díj: 40 000 Ft/fő.

május 23. csütörtök
Míkonosz, Görögország (8:00 - másnap 2:00)

Míkonoszt a szelek szigeteként is sokszor emlegetik, nem véletlenül váltak jelképévé a parton álló 16. századi szélmalmok. A sziget ma felkapott turistaparadicsom, és nem csak a görögök, de a külföldiek is előszeretettel látogatják pezsgő éjszakai élete miatt. Emellett a kristálytiszta víz, a homokos tengerpartok és a kitűnő szörfözési lehetőségek is vonzzák ide a látogatókat.

Délosz, a szent sziget - fél napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel (délelőtt).
Míkonoszról hajón érjük el Délosz kikötőjét, hogy felfedezzük Görögország egyik legfontosabb történelmi és kultikus helyszínét. A görög mitológia szerint itt született Apollón és Artemisz. Ennek köszönhetően sok-sok zarándokot vonzott a sziget, és a térség kereskedelmében is fontos szerepet játszott. Az UNESCO védettség alatt álló területen a mai napig tartanak a feltárások. A dór templomok, az amfiteátrum, a mozaikokkal díszített házak, a piactér és Apolló szentélyének maradványait mellett a legfontosabb látnivaló az ikonikus oroszlános terasz, amelyen hét épen maradt márvány oroszlán áll.
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő.

Míkonosz ízei - fél napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel (délután).
Míkonoszon legendás a vendéglátás. A helyiek büszkék életvitelükre, melynek természetesen szerves része a gasztronómia, és ezt szeretik is megosztani a látogatókkal. Egy autentikus míkonoszi spitiben (vidéki otthon) fogunk együtt főzi, és fény derül némi gasztronómiai titokra is. Elkészítjük a jellegzetes görög spenótos pitét, a töltött paradicsomot és az elmaradhatatlan tzatziki mártást - természetesen helyi, friss alapanyagokból. Munkánk gyümölcsét meg is kóstoljuk, melyet helyi borral öblítünk le.
Részvételi díj: 180 Euró/fő, helyben fizetendő.

május 24. péntek
Milosz, Görögország (9:00-19:00)

Vulkanikus eredetének köszönhetően Milosz magával ragadóan színes tájjal rendelkezik: puha homokos strandokkal, víz alatti tengeri barlangokkal, vöröses színű sziklákkal és több mint 75 egzotikus stranddal csábítja a látogatókat. Itt találták meg a ma a Louvre-ban látható milói (vagy miloszi) Vénusz szobrát.

Időutazás Miloszon - félnapos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
A vulkanikus Míloszt a világ egyik legszebb helyének tartják. Első megállónk Sarakinikoba vezet, ahol megtekintjük a hófehér sziklákkal övezett kis öblöt, a sziget geológiai csodáinak egyikét.
Plaka, a 250 méter magasan fekvő, bájos ki falu minden látogatót magával ragad. A fehérre meszelt házak között felkeressük az egyik pékséget, ahol helyi finomságokat kóstolunk. Plaka közelében találjuk az ősi Melosz romjait, köztük római kori amfiteátrumot, melyet 2015-ben restauráltak. Felkeressük azt a helyet is, ahol 1820-ban megtalálták a híres milói (vagy miloszi) Vénusz szobrot.
A program végén meglátogatjuk a bányászati múzeumot - a helyben kitermelt kövek ma is fontos részét képezik a sziget életének.
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő.

május 25. szombat
Érkezés Pireuszba 7.00 órakor. Kiszállás után egész napos kirándulás a Peloponnészoszi-félszigeten. Elsőként felkeressük Epidauroszt, amely az ókori gyógyítás központja is volt, de leginkább fantasztikus színházáról híres. Az eredetileg 34 sorát a római korban további 21 sorral bővítették, így 15 000 néző befogadására volt alkalmas; mindez szinte teljesen épen maradt fent. Az akusztika annyira tökéletes, hogy a színpadon való suttogást is kiválóan lehet hallani egészen az utolsó sorban is. Talán ennek is köszönhetően már az ókorban is a legszebb színházépületnek tartották. 
Következő megállónk Korinthosz lesz, amely egyike volt a gazdaságilag és katonailag legerősebb városoknak nemcsak az ókori Görögországban, de a Római és a Bizánci Birodalomban is. Látványos csatornáját is megnézzük, melynek építésére már az ókorban is több terv született. Egészen a 19. század második feléig kellett várni a kivitelezésre, melyben jelentős szerepet játszott a magyar Türr István is.
Este transzfer a repülőtérre, hazautazás a Wizz Air közvetlen járatával Budapestre (23:55 - másnap 01:10).

május 26. vasárnap
Érkezés Budapestre a hajnali órákban.
 

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy Budapest-Athén-Budapest útvonalon, a Wizz Air járataival
 • Utasonként egy kis kézipoggyász (max. 20x30x40 cm)
 • Szállás a hajóút előtt két éjszakára Glyfadában, 4*-os szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli a szállodában
 • Hét éjszakás hajóút a Celestyal Journey fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban (ablakos és balkonos kabin felárral foglalható)
 • All inclusive ellátás a hajón (ellátás tartalmát ld. a megjegyzésben)
 • Borravaló a hajón
 • Repülőtéri és kikötői transzferek
 • Látogatás az Akropoliszon
 • Kirándulás Efezoszban
 • Kirándulás a Peloponnészoszi-félszigeten
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Fakultatív kirándulások
 • Javasolt szervizdíj: 40 Euró/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám 20 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 20 fő.
 • 3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
 • Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
 • A fizetési és lemondási feltétlek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés 2024. március 11-ig. Kötbérsávok: január 12-ig 58.000 Ft/fő repülőjegy törlési díj (a Wizz Air szabályzata szerint); január 13.-március 10.: 160.000 Ft/fő; március 11.-április 10.: 40 %; április 11-től 100 %. A kötbér alapja a részvételi díj, az illetékek, a poggyászdíjak,  illetve a fakultatív kirándulások.
 • A részvételi díj Classic italcsomagot tartalmaz: bizonyos alkoholos és alkoholmentes koktélok, tömény italok, borok (pohárban felszolgálva), sörök, forró italok, jeges kávé, üdítő italok, ásványvizek tartalmaz. A frissen préselt gyümölcslevek, prémium márkás italok és az italcsomagban nem szereplő egyéb italok helyben fizetendők.
 • Javasolt szervizdíj: 40 Euró/fő.

További érintett desztinációk: Hajóutak - Földközi-tengeri hajóutak - Kelet-Mediterrán hajóutak
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsoként értesüljön újdonságainkról és akcióinkról!