Hajózás olasz stílusban

A Costa Crociere S.p.A. olasz hajótársaság, székhelye Genova. Flottája 14 hajóból áll. A Costa-hajók kivétel nélkül olasz zászló alatt közlekednek, és a világ szinte minden régiójában jelen vannak: a Földközi-tengeren, Észak-Európában, a Karib-tengeren, Közép- és Dél-Amerikában csakúgy, mint a Távol-Keleten, az Indiai-óceánon és a Perzsa-öbölben.

A Costa Crociere S.p.A. a hajóipar vezető óriásvállalatának, a Carnival Corporation & plc Groupnak a tagja.A több mint hatvanéves tengerhajózási tapasztalattal büszkélkedő Costa Crociere Európa (azon belül is Olaszország, Franciaország, Spanyolország és Svájc), valamint Dél-Amerika vezető hajótársasága. A Costa a kontinens legkorszerűbb flottáját mondhatja magáénak, 15 hajó tulajdonosa, melyek együttes kapacitása közel 23.000 utas (kétágyas elhelyezés mellett).

A Costa Crociere a 2010-es esztendőben már több mint egymillió utassal büszkélkedhetett. Ez a magas szám mérföldkőnek is tekinthető teljesítmény a társaság történetében, és feltétlenül rekordnak minősül az európai hajótársaságok körében.
 
A Costa Crociere elnyerte a RINA ún. B. E. S. T. 4 (Business Excellence Sustainable Task) minősítő rendszer tanúsítványát, mely egy önkéntes alapon megszerezhető bizonyítvány arról, hogy egy adott vállalat testületileg eleget tesz a legmagasabb nemzetközi normáknak és szabványoknak a munkajogot/munkahelyi egészségvédelmet illetően.

A Costa Crociere a világ első olyan hajótársasága, amely az egész flottájára nézve elnyerte a RINA által adományozott "Green Star" megjelölést. Ez utóbbi arra utal, hogy a RINA tanúsítványa szerint minden Costa-hajó a környezetvédelmi szabályoknak maximálisan eleget téve, továbbá a levegőt és a tengert minden lehetséges módon védve üzemel. A Green Star megjelölés a tenger és a tengeri élővilág szennyezésének megakadályozását célzó legmagasabb környezetvédelmi szabványokon alapszik, és odaítélése a nemzetközi MARPOL-egyezmény érvényben lévő rendelkezéseinél szigorúbb szabályokhoz van kötve. 2005 júliusától fogva a Costa Crociere támogatja a WWF (World Wildlife Fund) alapítványt három, a világ legértékesebb és legveszélyeztetettebb tengeri ökorégiói között számon tartott terület - nevezetesen a Földközi-tenger, a Nagy-Antillák és Brazília észak-keleti partvidéke - védelmét illetően.
A Costa Crociere nemzetközi nagyvállalat, mintegy 15 nemzet 27 nagyvárosában - jelesül Genovában, Milánóban, Rómában, Padovában, Torinóban, Bolognában, Bariban, Párizsban, Madridban, Barcelonában, Londonban, Frankfurtban, Rostockban, Linzben, Zürichben, Brüsszelben, Miamiban, Mexikóvárosban, Buenos Airesben, Săo Paulóban, Rio de Janeiróban, Manilában, La Romanában (Dominikai Köztársaság), Hongkongban és Sanghajban - képviselteti magát egy-egy irodával.
A hajótársaság 24.000 európai utazási irodával dolgozik.

Hajói többségén megtalálható szolgáltatások:
 • 4 étterem, köztük a Club Luminosa és a Samsara étterem, melyek külön díj ellenében, kizárólag előzetes asztalfoglalást követően vehetők igénybe*
 • 11 bár, köztük egy szivarszalon, valamint egy kávé- és csokoládébár
 • 2 úszómedence – az egyik elhúzható
 • 4 jacuzzi
 • Többfunkciós sportpálya
 • Szabadtéri kocogó sáv és görkorcsolyapálya
 • Samsara Spa: 3.500 nm-es, wellness-centrum két szinten, tornateremmel, tengervizes medencével, kezelőszobákkal, szaunával, gőzkamrával, UVA tartományban sugárzó szoláriummal, kabinokkal és lakosztályokkal.
 • Háromszintes színház
 • 4D-s mozi
 • Kaszinó és diszkó
 • Internetpont és könyvtár
 • Üzletek
 • Játékterem számítógépes- és videojátékokkal, Squok Club gyermekjátszó, gyermekpancsoló medence
 • Forma-1 szimulátor
 • Golf szimulátor és szabadtéri putting green (gurító gyep)
 • Óriáskivetítő az úszómedencés fedélzeten

Kabinjait több osztályba sorolja:

Classic kabintípus

Az utas a legjobb árat kapja minden kabintípusra (belső, ablakos & balkonos) és élvezheti az összes fedélzeti szolgáltatást.
Kombinálható a Costa Club hűségprogram kínálta előnyökkel, azonban az ültetett étkezés időpontját nem választhatja ki.

Premium kabintípus

Méret és elhelyezkedés tekintetében a legjobb kabinok a hajó minden szintjén.
Választható vacsoraidőpont (első vagy második ültetés), térítésmentesen rendelhető reggeli a kabinba és a hét minden napján, a nap 24 órájában díjtalan a szobaszerviz. Az egyéb Costa Club-előnyök mellett a gyűjthető CostaClub pontok száma a szokásos duplája. Plusz 10% kedvezmény jár a későbbi, teljes árú hajóutak árából, Prémium (vagy magasabb kategóriájú) kabinban, az elkövetkező 2 év bármely indulása esetén.

Samsara kabintípus

A Prémium kabinkategóriánál felsorolt privilégiumok a Samsara kabinok vendégeit is megilletik, emellett korlátlan belépést biztosít a Spa területére és a Samsara étterembe. Extra szolgáltatások: meghívó a teaceremóniára, 2 wellness kezelés, 2 fitnesz- és meditációs óra, 2 belépő az UVA szoláriumba.

Lakosztályok

A Prémium kabinkategóriánál felsorolt privilégiumok a lakosztályok vendégeit is megilletik. A szállás tágas, kifinomult ízléssel berendezett, amelyek exkluzív kiegészítőkkel, extraszolgáltatásokkal rendelkeznek. Lakosztály foglalása esetén a vendégeket elsőbbség a beszállás illeti meg, megérkezéskor saját inasuk fogadja egy üveg habzóborral és ínyenc falatokkal, melyek közvetlenül a lakosztályban kerülnek felszolgálásra.

Nem minden szolgáltatás található meg minden hajón!