A Costa Magica varázslatos helyszín bármely útvonalhoz! Közösségi tereinek és úszómedencéinek stílusa, hangulata Olaszország legszebb helyeit idézi: Portofinót, a Costa Esmeraldát, Marateát, Bellagiót...
A fedélzeten zajló élet központja az aranyszínű és mindkét oldalán panorámaablakos Gran Bar Salento. A külső fedélzetek csodálatos panorámát kínálnak, és sokféle időtöltésre nyújtanak lehetőséget. Az elegáns, úszómedencés tatfedélzet fölötti tető elhúzható, így a medencében bármikor megmártózhatunk, bármilyen legyen is az időjárás. A központi lépcsősor és néhány lakosztály díszítését a milánói Accademia di Brera művészei készítettek a „mágia”, vagyis varázslat témájára.

Kabinok

Belső kabin (classic, prémium)
Ablakos kabin (classic, prémium)
Balkonos kabin (classic, prémium)
Balkonos mini lakosztály (lakosztály)
Balkonos lakosztály (lakosztály)
Balkonos nagy lakosztály (lakosztály)

Kabinjait több osztályba sorolja:

Classic kabintípus

Az utas a legjobb árat kapja minden kabintípusra (belső, ablakos & balkonos) és élvezheti az összes fedélzeti szolgáltatást.
Kombinálható a Costa Club hűségprogram kínálta előnyökkel, azonban az ültetett étkezés időpontját nem választhatja ki.

Premium kabintípus

Méret és elhelyezkedés tekintetében a legjobb kabinok a hajó minden szintjén.
Választható vacsoraidőpont (első vagy második ültetés), térítésmentesen rendelhető reggeli a kabinba és a hét minden napján, a nap 24 órájában díjtalan a szobaszerviz. Az egyéb Costa Club-előnyök mellett a gyűjthető CostaClub pontok száma a szokásos duplája. Plusz 10% kedvezmény jár a későbbi, teljes árú hajóutak árából, Prémium (vagy magasabb kategóriájú) kabinban, az elkövetkező 2 év bármely indulása esetén.

Lakosztályok

A Prémium kabinkategóriánál felsorolt privilégiumok a lakosztályok vendégeit is megilletik. A szállás tágas, kifinomult ízléssel berendezett, amelyek exkluzív kiegészítőkkel, extraszolgáltatásokkal rendelkeznek. Lakosztály foglalása esetén a vendégeket elsőbbség a beszállás illeti meg, megérkezéskor saját inasuk fogadja egy üveg habzóborral és ínyenc falatokkal, melyek közvetlenül a lakosztályban kerülnek felszolgálásra.