Az MSC Sinfonia nevét az európai klasszikus zeneszerzők előtti tisztelgés adta. A hajót a zene járja át Beethoven romantikus mesterműveitől Mozart élettel teli művein keresztül egészen Debussy, Csajkovszkij és Brahms korabeli hangzásáig.
Az MSC Sinfonia kialakításában és kényelmében a kontinentális stílus dominál, világszínvonalú szolgáltatásokkal és barátságos személyzettel várja leendő és visszatérő vendégeit.
Az MSC flottáján megszokott változatos szolgáltatások várják az MSC Sinfonia fedélzetén is. Szépüljön a szépségszalonban, tornázzon a fitnesz teremben vagy próbálja ki a Golf szimulátort! És ez csak a kezdet! Show műsorok a színházteremben, zene és tánc a bárokban és a diszkóban, szórakozás a kaszinóban… az MSC Sinfonia pompás tevékenységek szimfóniáját kínálja.
Napsütés, tenger és rengeteg szórakozás – az MSC Sinfonia fedélzetén a vakáció biztosan zene lesz füleinek.

Kabinok

Belső kabin (Bella és Fantastica osztály)
Mozgáskorlátozottak számára kialakított belső kabin (Bella és Fantastica osztály)
Külső kabin (Bella és Fantastica osztály)
Balkonos lakosztály (Fantastica és Aurea osztály)

2013-tól kabinjait több külön osztályba sorolja:

Bella osztályú kabinok:

Lehetséges a kabintípus választása foglaláskor, büfé a nap 20 órájában elérhető, prémium színházi előadásokon való részvétel (néhány útvonalfüggő), fitneszterem ingyenes használata, gyermekek szórakoztatása, hűségpontok gyűjtése. Felár ellenében igénybe vehető: reggeli a szobában, 24 órás szobaszerviz, napágy foglalás, speciális gyermekszórakoztatás.

Fantastica osztály leírása:

A Bella szolgáltatásokon felül itt lehetőség nyílik ingyenes reggelizni a kabinban, ingyenes a szobaszerviz, étkezésekhez ültetési rend kiválasztása (első vagy második étkezési turnus), 50 % kedvezmény fitneszórákra (pl. Jóga) és személyi edzőre, speciális gyermekszórakoztatás, „Moments” ajándék (pl. fotó). Felár ellenében igénybe vehető: napágy foglalás.

Aurea osztály leírása:

A Bella és Fantastica osztályok szolgáltatásaik túl, olyan extra kényelmet biztosít, mint az elsőbbségi beszállás, a kabinba bekészített fürdőköpeny és papucs. Bármikor igénybe vehető a csak felnőttek számára fenntartott privát napozóterasz, de a legfontosabb a Spa csomag, ami az Aurea Spa használatán túl üdvözlő italt és Balinese masszázst is tartalmaz!