Az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb és egyben a legnépesebb városa.Bár Dubai-t már említik feljegyzések a XI. századból is,  a XX. században gyöngyhalászatáról volt ismert.Jelentős kikötője volt a külföldi kereskedőknek.


Érdekesség, hogy az áramot és a telefonkábeleket is csak 1950-ben hozták be a városba, valamint ekkor épült a repülőtér is. A város gazdasága a kőolaj és földgáz kitermelésre épült,bár még ma is jelentős a kitermelés, de becslések szerint a források 20 éven belül kiapadnak. Mára azonban a turizmus, a monumentális építkezések, ingatlan értékesítések adják a város vagyonát.Jelentős pénzügyi és szolgáltatóipari központtá fejlődött, ahová előszeretettel fektetnek be nagy nevű nyugat-európai cégek.
Dubai-ba főként ősszel, télen és kora tavasszal érdemes utazni, mert ekkor még viszonylag elviselhető a hőmérséklet (28-35 fok). Igazán sokszínű, multikulturális város, ahol a nevezetességek megtekintésén túl, számlatan érdekes programmal lehet eltölteni az időt.Itt tekinthető meg a világ legnagyobb szökőkút showja, és ha már a víznél tartunk feltétlenül meg kell tekinteni a víz alatti világot a Dubai Mall Aquariumban, ahol mintegy 30. 000 tengeri élőlény látható.Érdekes program lehet hajókázni az óvárosban egy igazi tradicionális fahajón, vagy meginni egy arab kávét a hangulatos művésznegyedben. Számtalan ingyenes homokos strandon pihenhetjük ki fáradalmainkat és természetesen kötelező innen a  fotó a Burj al-Arabbal,világ első hét csillagos szállodájával a háttérben. Persze aki vásárolni szeretne, valószínűleg nehezen tud ellenállni a piacok barátságos árusainak vagy a  bevásárlóközpontok csillogó, trendi üzleteinek. Ám ha valamelyikben egy sípályát lát, nos azt nem a napszúrás okozza...

Látnivalók:
  • Óváros, gyöngyhalászok házai
  • Burj al-Arab
  • Burj Kalifa
  • Mesterséges szigetek ( Palm Jumeirah, Palm Deira, Waterfront, The World Islands)